Υλικά
Για 4 άτομα

400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 μικρό σγουρό πράσινο μαρούλι
1 αβοκάντο
1 φλιτζάνι κυβάκια κολοκύθας ψητά
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κυβάκια σοτέ
1 φλιτζάνι μικρά μπουκετάκια μπρόκολου στον ατμό
1 φλιτζάνι κριθάρι
4 κουταλιές πασατέμπο καθαρισμένο
Μαύρο σουσάμι
Λίγο ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
1/3 του φλιτζανιού ακατέργαστη ζάχαρη ή πετιμέζι
2 κουταλάκια σκόνη μουστάρδας
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι ξίδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αλείβετε με ελαιόλαδο τα φιλέτα του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
2. Μουλιάζετε από την προηγούμενη το κριθάρι σε νερό για 8 ώρες. Το σουρώνετε, το βράζετε για λίγο μέχρι να μαλακώσει, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
3. Σε μια πιατέλα στρώνετε τα φύλλα του μαρουλιού χοντροκομμένα με το χέρι και από πάνω βάζετε το αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, τα κυβάκια κολοκύθας, το μπρόκολο, τα καρότα. Προσθέτετε το κριθάρι και το ψητό κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με μαύρο σουσάμι και πασατέμπο.
4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά της συνταγής, περιχύνετε με τη σάλτσα την πιατέλα με το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το κριθάρι και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το στο Google News