Υλικά
Για 2 άτομα

5 μικρά αγγουράκια
3 ντομάτες
1 πορτοκαλί πιπεριάς
1 ξερό κρεμμύδι
Ντοματίνια
Φρέσκια μοτσαρέλα σε μπάλες
Μαύρο σουσάμι για πασπάλισμα
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Φύλλα μαϊντανού
Για το ντρέσινγκ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές μηλόξιδο
1 κουταλιά μπαλσάμικο
1 κουταλιά χυμό λάιμ
1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
½ κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε 3 διαφορετικά πιάτα με σαλάτες λαχανικών. Για το πρώτο καθαρίζετε τα 4 από τα 5 αγγουράκια και τα κόβετε σε λεπτές πλατιές λωρίδες με τη βοήθεια του μαντολίνου και τις βάζετε σε ένα πιάτο. Καθαρίζετε επίσης το κρεμμύδι, το κόβετε σε λεπτές ροδέλες και βάζετε τις μισές στο πιάτο με το αγγούρι. Πασπαλίζετε με λίγο μαύρο σουσάμι και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.
2. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε το δεύτερο πιάτο με σουβλάκια λαχανικών. Παίρνετε ξύλινα καλαμάκια και περνάτε εναλλάξ ντοματίνια, μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
3. Κατόπιν φτιάχνετε άλλο ένα πιάτο όπου κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες, το ένα αγγουράκι επίσης σε ροδέλες χωρίς να το καθαρίσετε, την πιπεριά σε μικρά κομμάτια και προσθέτετε τις υπόλοιπες ροδέλες κρεμμυδιού και γαρνίρετε με μαϊντανό.
4. Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ προσθέτοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
5. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ όλα τα πιάτα και σερβίρετε.