Καθημερινά κατακλυζόμαστε από δεκάδες υποχρεώσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε, γεγονός που από μόνο του, είναι αρκετό για να εντείνει το αίσθημα της πίεσης και του άγχους. Στην περίπτωση ειδικά, που πρέπει να συνεχίσετε την προσπάθεια μετά από μία ή και περισσότερες.. απογοητεύσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρείτε τα κίνητρα σας.

Ανακαλύψτε εκ νέου τα κίνητρα σας

Εάν αισθάνεστε συντετριμμένοι από όλα όσα έχετε να κάνετε και δεν ξέρετε αν έχετε την ενέργεια για να προσπαθήσετε εκ νέου, ξεκινήστε από κάτι μικρό. Ορίστε καθημερινά μικρούς, διαχειρίσιμους στόχους. Καθώς επιτυγχάνετε αυτούς τους στόχους, μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε περισσότερα από αυτά μέχρι να επιτύχετε τελικά όλους τους στόχους σας.

Μερικές προτάσεις, από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε, περιλαμβάνουν:

Σηκωθείτε και βγάλτε τις πιτζάμες

Η απλή πράξη του να σηκωθείτε είναι μια καλή πρώτη νίκη της ημέρας και βγάλτε τις πιτζάμες σας, ακόμα και αν δεν πρόκειται να φύγετε από το σπίτι.

Θυμηθείτε ότι ο εγκέφαλός σας «τροφοδοτείτε» από τις σκέψεις σας, οπότε διατηρήστε το κλίμα -τουλάχιστον στο κεφάλι σας- θετικό. Μπορείτε να γράψετε μερικές ευχάριστες, θετικές επιβεβαιώσεις σε χαρτάκια που κολλάνε και να γεμίσετε τον χώρο σας, ώστε να τα διαβάζετε συχνά.

Κάντε ένα περίπατο

Η άσκηση βοηθά το σώμα σας να απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες που σας βοηθούν να αισθάνεστε καλά. Βελτιώνοντας την διάθεσή σας, μέσω της άσκησης μπορείτε πιο εύκολα να αισθανθείτε έτοιμοι να προσπαθήσετε ξανά.

Αν αυτό τελικά δεν συμβεί, θα απολαύσετε ένα ευχάριστο νοητικό διάλειμμα από ανησυχίες και προβληματισμούς.

Μην υπέρ-προγραμματίζετε

Είναι σημαντικό να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για όλα όσα κάνετε μέσα στην ημέρα, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι τόσο απλό όσο το να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας γεύμα.

Εάν μπορείτε να ολοκληρώσετε μόνο μία ή δύο εργασίες, αυτό είναι εντάξει. Ενδεχομένως να αποτελεί και ένδειξη ότι χρειάζεστε ξεκούραση, ψυχολογική αλλά και σωματική. Συγχαίρετε τον εαυτό σας για κάθε εργασία ή στόχο που ολοκληρώσατε, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό.

Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της εμπιστοσύνης και της αίσθησης του κινήτρου.