Στις 25 Ιουλίου του 1978 γεννιέται η Λουίζ Μπράουν, το πρώτο μωρό στον κόσμο που αποκτήθηκε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του καθηγητή Έντουαρντς. Η γέννησή της ήταν ένα μικρό θαύμα, όχι μόνο για την οικογένειά της, αλλά και για εκατομμύρια ακόμη ζευγάρια σε όλο τον κόσμο που επιθυμούσαν να γίνουν γονείς και που γέμισαν ελπίδα από το πρώτο κλάμα της μικρής Λουίζ.

Δρ. Ζακ Κοέν

Ένα μέλος της ομάδας του καθηγητή Έντουαρτς, ο Δρ. Ζακ Κοέν, συνέχισε το έργο του και μας χάρισε μια σειρά από εμβρυολογικές καινοτομίες και πρωτόκολλα που πλέον είναι κοινά στο σύγχρονο εργαστήριο εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τα καλλιεργητικά υλικά single step, η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση και η κρυοσυντήρηση των εμβρύων, είναι μόνο μερικά από τα δώρα του σπουδαίου αυτού επιστήμονα.

Η Τεχνητή νοημοσύνη στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Σήμερα, η Institute of Life – ΙΑΣΩ σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Δρ. Ζακ Κοέν συμμετέχει στην πλέον σύγχρονη τεχνολογία που υποστηρίζει όλες τις μορφές ιατρικής: Την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence).

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε παιδί; Ουσιαστικά, θα αποτελέσει έναν «σύμβουλο» των ιατρών και των κλινικών εμβρυολόγων, συλλέγοντας μεγάλους όγκους δεδομένων, αναλύοντας εικόνες και παρέχοντας έξυπνο λογισμικό ώστε να τους βοηθήσει να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας των εκάστοτε ζευγαριών.

Όλα ξεκινούν από τη συλλογή των δεδομένων, όμως η αξιολόγηση και η αξιοποίησή τους είναι που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Προκειμένου να επιτύχει τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα, η Institute of Life – ΙΑΣΩ συνεργάζεται με τον Δρ. Ζακ Κοέν σε ακόμη δύο επίπεδα:

  1. Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης προκειμένου να επιλέξει το πιο κατάλληλο έμβρυο για εμβρυομεταφορά. Με απλά λόγια, το νέο προγνωστικό λογισμικό ERICA “Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm’’, ιεραρχεί τα έμβρυα με βάση την ικανότητά τους να εμφυτευθούν επιτυχώς στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας, αυξάνοντας έτσι και τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Το σύστημα Artificial Intelligence ERICA, θεωρείται ως το καλύτερο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο εξασφαλίζοντας την επιλογή του καταλληλότερου εμβρύου για εμφύτευση, με ακρίβεια που φτάνει 92,5%.
    .
  2. Πρωτοπόρο Λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης για σπερματοζωάρια

Πρόκειται για ένα λογισμικό που για πρώτη φορά θα εμπλακεί στην επιλογή του σωστού σπερματοζωαρίου προς γονιμοποίηση, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες επιτυχούς εμφύτευσης ήδη απο την πρώτη εμβρυομεταφορά.

Υπενθυμίζεται ότι, η επιστημονική συνεργασία  της Institute of Life-ΙΑΣΩ με τον Δρ. Ζακ Κοέν είχε ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας International IVF Initiative i3, την παγκόσμια πλατφόρμα εκπαίδευσης για επαγγελματίες υγείας στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή την οποία έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

Μέσα από τις παραπάνω ευχάριστες ειδήσεις, η Institute of Life – ΙΑΣΩ επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και επιστημονικές συνεργασίες – και επιτρέπει σε αμέτρητα ζευγάρια να πιστέψουν στην εκπλήρωση των προσδοκιών τους.

Μάθετε περισσότερα για τις καινοτομίες της Institute of Life – ΙΑΣΩ εδώ και ακολουθήστε την στο Facebook και το Instagram για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις στο πεδίο της γονιμότητας.