Τα κεριά αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση κάθε σπιτιού, μιας και μπορούν να δημιουργήσουν ατμοσφαιρική όψη σε κάθε σημείο και να λειτουργήσουν μοναδικά για κάθε ώρα τις ημέρας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τα επιλέγουν για να ηρεμήσουν και να αποφορτιστούν από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, καθώς και να αφεθούν στη λάμψη και τα αρώματα που αυτά χαρίζουν.

Εάν αγαπάτε τα κεριά και τα επιλέγετε για τους προσωπικούς σας χώρους, θα γνωρίζετε πολύ καλά πως πολλές φορές η διάρκειά τους δεν είναι και πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να προμηθεύεστε συνεχώς καινούρια. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε χρήσιμα tips για το πώς μπορείτε να τα κάνετε να λιώνουν πιο αργά, απολαμβάνοντάς τα περισσότερο, αλλά και πρωτότυπους Instagram λογαριασμούς με τα πιο ευφάνταστα και ποιοτικά κεριά της αγοράς.

1. Ανάψτε τα κεριά σας για 1-2 ώρες την πρώτη φορά

Κάθε φορά που ανάβετε ένα καινούριο κερί, καλό είναι να το καίτε από μία έως δύο ώρες και όχι λιγότερο ή περισσότερο. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το κερί σας -ανάλογα φυσικά και με το μέγεθός του- θα πάρει υγρή μορφή, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στο φιτίλι να ενοποιηθεί με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη σύσταση του κεριού. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα το ανάβετε, θα λιώνει ολοένα και πιο αργά, εφόσον η πρώτη του καύση πραγματοποιήθηκε σωστά από τη δική σας πλευρά και αυτό θα το καταλάβετε στην πορεία.

2.Αποφύγετε τα πολύ ζεστά περιβάλλοντα

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος ή θερμοκρασία για να κάψετε ένα κερί. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα δωμάτια του σπιτιού σας όπου ο ήλιος εισέρχεται περισσότερο ή υπάρχει πολλή ζέστη εξαιτίας της θέρμανσης. Είναι λογικό τα κεριά σας να λιώνουν πιο εύκολα, οπότε θα χρειαστεί να το λάβετε υπόψη σας. Επίσης, θα σας προτείναμε να μην τοποθετείτε τα κεριά πολύ κοντά μεταξύ τους κατά την καύση, διότι προκαλείται υψηλή θερμότητα, άρα λιώνουν γρηγορότερα.

3.Δείξτε προσοχή στο φιτίλι

Πολλές φορές, μπορεί να μη σκέφτεστε καν πως το φιτίλι επηρεάζει το πόσο γρήγορα ή αργά λιώνει ένα κερί. Κι όμως, είναι σημαντικό να το προσέξετε για να εξασφαλίσετε την ιδανική καύση και αυτό μπορεί να το καταφέρετε μόνο εάν το φιτίλι βρίσκεται στο σωστό σημείο και στα κατάλληλο μάκρος. Τι σημαίνει αυτό; Για να διασφαλίσετε ότι το κερί σας καίει ομοιόμορφα, βεβαιωθείτε πως το φυτίλι βρίσκεται ακριβώς στη μέση, γιατί συμβαίνει συχνά να ξεφεύγει σε άλλα σημεία κατά τη διαδικασία κατασκευής του. Το ιδανικό μήκος, επίσης, είναι τρία έως πέντε χιλιοστά, ενώ δεν υπάρχει λόγος να ξεφεύγει πολύ από την επιφάνεια του κεριού.

Τα συχνότερα λάθη που μάλλον κάνετε:

Ανάβετε ένα κερί παρά το ότι μπορείτε να δείτε με «γυμνό» μάτι τον πάτο του φιτιλιού. Αυτό σημαίνει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να το αντικαταστείτε, διότι η φλόγα του -εάν το ανάψετε- θα είναι εξαιρετικά αδύναμη.

Αφήνετε αναμμένα τα κεριά σας ακόμα και όταν δε βρίσκεστε στον χώρο όπου είναι τοποθετημένα. Είναι επικίνδυνο το να καίνε χωρίς την επιτήρησή σας και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τα αφήνετε να λιώνουν δίχως να τα απολαμβάνετε.

Μετακινείτε τα κεριά την ώρα που αυτά ανάβουν. Και πάλι κάτι τέτοιο θεωρείται επικίνδυνο, εφόσον εύκολα μπορεί να κυλίσει το καυτό υγρό στα χέρια σας. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο δεν είναι καθόλου απίθανο το να μετακινηθεί το φιτίλι κι έτσι τα κεριά να χάσουν την αρχική τους μορφή και το σχήμα, με αποτέλεσμα να μην καίγονται ομοιόμορφα.

*Με πληροφορίες από το Glow.gr