Ενώ κανείς μπορεί πολύ εύκολα να βρει makeup tips για τη νεανική επιδερμίδα, δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο και για την ώριμη επιδερμίδα, η οποία έχει διαφορετικές ανάγκες. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε όλες εκείνες τις κινήσεις που μπορούν να χαρίσουν φρέσκια όψη στο πρόσωπό μας.

Μακιγιάζ: Οι κινήσεις που «σβήνουν» χρόνια

* Προετοιμάζουμε την επιδερμίδα

Όποια κι αν είναι η ηλικία μας, βασική προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ είναι η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας. Όταν το δέρμα μας είναι καλά ενυδατωμένο, το μέικ απ απλώνεται με μεγαλύτερη ευκολία. Προτού λοιπόν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ μας, απλώνουμε σε πρόσωπο και λαιμό μια ενυδατική κρέμα, κάνοντας παράλληλα μασάζ, ώστε να τονώσουμε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

* Εφαρμόζουμε σωστά το μέικ απ

Αφού έχουμε ενυδατώσει και προετοιμάσει το δέρμα μας, σειρά έχει η εφαρμογή του μέικ απ. Στην προσπάθειά μας να καμουφλάρουμε τις ατέλειές μας μπορεί να έχουμε επιλέξει μια «βαριά» σύνθεση, αυτή όμως δεν είναι μια έξυπνη επιλογή, αφού οι κόμπακτ ή παχύρρευστες συνθέσεις συγκεντρώνονται στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, τονίζοντάς τις. Προτιμάμε λοιπόν μια ελαφριά σύνθεση που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και για να εξασφαλίσουμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, την απλώνουμε με τα δάχτυλά μας.

Αν συνδυαστικά θέλουμε να εφαρμόσουμε πούδρα, το κάνουμε με φειδώ, απλώνοντάς τη με ένα χοντρό πινέλο και περνώντας τη μόνο στις περιοχές που εμφανίζουμε λιπαρότητα.

* Τονίζουμε τα φρύδια μας

Τα καλοσχηματισμένα, πυκνά φρύδια αφαιρούν αυτόματα χρόνια από το πρόσωπό μας. Αν θεωρούμε ότι το μολύβι φρυδιών προσδίδει ένα έντονο αποτέλεσμα που αγριεύει τα χαρακτηριστικά μας, προτιμάμε μία σκιά φρυδιών με ένα μικρό πινελάκι για τοπική εφαρμογή. Επιλέγουμε μία απόχρωση στο χρώμα των φρυδιών μας ή αν είμαστε ανοιχτόχρωμες, έναν τόνο πιο σκούρο. Πρώτα σχεδιάζουμε το περίγραμμα και στη συνέχεια γεμίζουμε τα κενά.

* «Γεμίζουμε» τα χείλη μας

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη μας τείνουν να χάνουν τον όγκο τους. Για να τα τονίσουμε, σχεδιάζουμε το περίγραμμά τους με ένα μαλακό μολύβι σε φυσική απόχρωση και στη συνέχεια τα «γεμίζουμε», ώστε το κραγιόν μας να μείνει αναλλοίωτο για περισσότερη ώρα.

* Δίνουμε προσοχή στην περιοχή των ματιών

Αφήνουμε στην άκρη τις σκούρες αποχρώσεις στις σκιές ματιών και προτιμάμε πιο ροζ και γήινους τόνους που κολακεύουν τις περισσότερες επιδερμίδες. Παράλληλα,το ψαλίδι για βλεφαρίδες είναι πολύ σημαντικό όταν μεγαλώνουμε, αφού είναι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος να αποκτήσουμε ξεκούραστο βλέμμα. Όσον αφορά στο καμουφλάρισμα των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων στην περιοχή των ματιών, ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας είναι ένα υγρό κονσίλερ με ελαφριά σύνθεση.