Μερικές φορές, στην προσπάθειά σας να είστε καλή σύντροφος μπορεί να κάνετε ορισμένα λάθη, χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε. Συνεχίστε το διάβασμα και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

*Βιάζεστε να δώσετε συμβουλές

Όταν ο σύντροφός σας έρχεται σε εσάς με ένα πρόβλημα, αμέσως ψάχνετε έναν τρόπο να το λύσετε, έτσι; Κι όμως, αυτή σας η τάση είναι λάθος. Η παροχή συμβουλών συχνά δίνει στον άλλο το μήνυμα ότι δεν τον ακούτε πραγματικά ή ότι δεν σας ενδιαφέρει. Είναι πολύ καλύτερο να ακούτε πρώτα προσεκτικά τον άλλο και να του δίνετε την ευκαιρία να εκφραστεί. Αφού κατανοήσετε καλά το πρόβλημα, τότε μπορείτε να κάνετε κάποιες προτάσεις και παρατηρήσεις.

*Έχετε μονίμως μια θετική στάση

Μην μας παρεξηγήσετε: είναι υπέροχο να είστε θετικός άνθρωπος. Η αισιοδοξία είναι σημαντική σε οποιαδήποτε σχέση. Το να εστιάζετε στη φωτεινή πλευρά της ζωής είναι πολύ καλύτερο από το να κοιτάζετε συνέχεια το αρνητικό. Ωστόσο, ορισμένες φορές η υπερβολική αισιοδοξία μπορεί να γίνει τοξική ή έστω ενοχλητική για τους άλλους. Αντί να παρηγορήσετε τον σύντροφό σας λέγοντας του να δει τη θετική πλευρά, αφήστε του τον χώρο να είναι λυπημένος και απογοητευμένος. Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην είναι συνεχώς ευδιάθετος, ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει μια δυσάρεστη κατάσταση.

Εάν βιάζεστε να αλλάξετε τη διάθεσή του, ο σύντροφός σας μπορεί να αισθανθεί ότι οι ανάγκες και τα συναισθήματά του υποβαθμίζονται ή ακόμη και να τον εμποδίσετε να νιώσει οικειότητα. Ακούστε λοιπόν τον σύντροφό σας πριν προσπαθήσετε να αλλάξετε τη διάθεσή του και να τον κάνετε να δει το ποτήρι μισογεμάτο. Κάντε του σχετικές ερωτήσεις, ώστε να τον ενθαρρύνετε να σας μιλήσει για όσα τον απασχολούν.

*Δεν μοιράζεστε όσα σας ενοχλούν

Ίσως μπείτε στον πειρασμό να αγνοήσετε τα προβλήματά σας αντί να τα αντιμετωπίσετε. Σε τελική ανάλυση, αυτό που κάποιος δεν γνωρίζει, δεν μπορεί να τον βλάψει, σωστά; Όχι και τόσο. Το να μη μοιράζεστε με τον σύντροφό σας όσα σας ενοχλούν μπορεί να είναι καταστροφικό για τη σχέση σας. Φυσικά, δεν μιλάμε για την περίπτωση που δεν σας αρέσει το τελευταίο του κούρεμα, αλλά για άλλα, πιο σημαντικά θέματα στη σχέση σας.

Όταν δεν μοιράζεστε όσα σας ενοχλούν, δεν μπορείτε και να τα αλλάξετε. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είστε ικανοποιημένη μέσα στη σχέση σας και αυτό αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να φαίνεται, οδηγώντας στην αποξένωσή σας. Να θυμάστε ότι η διατήρηση της ηρεμίας δεν οδηγεί πάντα σε μια πιο υγιή σχέση.