Υλικά

Για 4-5 άτομα

200 γρ. κόκκινες φακές

3 τριμμένες ώριμες ντομάτες

1 κρεμμύδι

1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ

1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

1 σκελίδα σκόρδο

5 κουταλιές ελαιόλαδο

Μαϊντανό για γαρνίρισμα

500 γρ. νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ξεπλένετε τις φακές και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε την ντομάτα, το τζίντζερ, το κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο, την πάπρικα και το νερό και τα αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

2. Μόλις είναι έτοιμες προσθέτετε αλάτι, το ελαιόλαδο και πολτοποιείτε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ.

3. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: