Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία για την διατήρηση της υγείας του οργανισμού σε καλά επίπεδα. Όπως και η γυμναστική, έτσι και η υγιεινή διατροφή μπορεί να θεωρηθεί μια από τις καλύτερες συνήθειες για την οποία τόσο το σώμα όσο και η διάθεσή μας.. «ευγνωμονεί».

Ποια είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν;

Μερικά από τα τρόφιμα που μπορείτε να διατηρήσετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας, καθώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή για να φτιάξετε απολαυστικά γεύματα, περιλαμβάνουν:

Φιλικός για την καρδιά τόνος

Κανένα ντουλάπι δεν είναι πλήρες χωρίς μερικά κουτιά κονσέρβας τόνου είτε σε λάδι είτε σε νερό, με την δεύτερη επιλογή να είναι και η πιο υγιεινή. Ο τόνος μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε υγιή ωμέγα-3 λιπαρά και πρωτεΐνες σε μια ποικιλία πιάτων, όπως σαλάτες, ομελέτες και λαχανικά.

Εντυπωσιακή.. σάλτσα ζυμαρικών

Τα ισορροπημένα γεύματα μπορούν να γίνουν εύκολα και αρκετά γρήγορα με την συμβολή της αγαπημένης σας σάλτσας. Τα λαχανικά, το στήθος κοτόπουλου και πολλά άλλα φαινομενικά.. «απλά» γεύματα μπορούν να μεταμορφωθούν όταν συμπληρώνονται με σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί.

Φασόλια

Βεβαιωθείτε ότι το ντουλάπι σας είναι εφοδιασμένο με ποικιλία φασολιών. Είτε αποξηραμένα είτε κονσερβοποιημένα, τα φασόλια αποτελούν μια καλή εναλλακτική για ζωική πρωτεΐνη. Σερβίρετε ως συνοδευτικό πιάτο ή προσθέστε τα σε σούπες, ομελέτες, tacos, ακόμα και σαλάτες.

Ζυμαρικά

Κλασικά αγαπημένα, τα ζυμαρικά μπορούν να συνοδεύσουν σχεδόν όλα τα κρέατα και τα λαχανικά. Διατίθεται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα για να κάνει τα γεύματα πιο ενδιαφέροντα ενώ μπορείτε να αυξήσετε και την πρόσληψη φυτικών ινών, επιλέγοντας ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Ξηροί καρποί

Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, καλών λιπαρών και άλλων υγιεινών θρεπτικών συστατικών. Εάν τρώτε τακτικά ξηρούς καρπούς ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής, ενδέχεται να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα.