Κλείνοντας έναν χρόνο εγκλεισμού στο σπίτι, έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, και να βελτιώσουμε όχι μόνο την εμφάνισή μας αλλά και την ψυχολογία μας. Ετσι αποχαιρετάμε τον χειμώνα και υποδεχόμαστε την άνοιξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσω των παρακάτω tips ευεξίας.

Με αυτόν τον τρόπο θα αναζωογονήσουμε το δέρμα μας, θα καθαρίσουμε το μυαλό μας από την πίεση και στο στρες και θα γεμίσουμε ενέργεια, θετική διάθεση και ευεξία.

* Πρωϊνό ντους ευεξίας

Ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα τονωτικό ντους. Ενα shower gel  με άρωμα από εσπεριδοειδή, πράσινο τσάι, μέντα ή μπαχάρια όπως το πιπέρι θα πετύχει άμεσα τον στόχο μας.

*Λέμε «αντίο» στη θαμπή όψη

Θα χρειαστούμε: Έναν αντιγηραντικό ή ενυδατικό ορό ενυδάτωσης.

1ο βήμα: Ρίχνουμε στις άκρες των δαχτύλων 2-3 σταγόνες ορού. Στη συνέχεια τον εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις, μέχρι να απορροφηθεί.

2ο βήμα: Επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή με άλλες 2-3 σταγόνες. Επειτα πιέζουμε με τις παλάμες το μέτωπο, τα μάγουλα, το πηγούνι και τον λαιμό, για μερικά δευτερόλεπτα για να απορροφηθεί καλύτερα ο ορός.

3ο βήμα: Στα σημεία που έχουμε πιο έντονες ρυτίδες, τεντώνουμε το δέρμα σχηματίζοντας με τα δάχτυλα ένα V (το σήμα της νίκης).

Οι παραπάνω κινήσεις θα διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, θα «ξυπνήσουν» τους μύες του προσώπου. Ταυτόχρονα θα ενισχύσουν την οξυγόνωση των κυττάρων. Αμέσως μετά θα διαπιστώσουμε ότι η επιδερμίδα μας λάμπει από υγεία και έχει πάρει ένα όμορφο ροδαλό χρώμα.

* Ανεβάζουμε την ενέργειά μας μέσα στη μέρα

Όταν νιώθουμε κατάπτωση κατά τη διάρκεια της μέρας, ρίχνουμε σε ένα μαντήλι μερικές σταγόνες από ένα τονωτικό αιθέριο έλαιο. Επιλέγουμε ιδανικά βασιλικό, περγαμόντο, γκρέιπφρουτ ή λεμόνι και εισπνέουμε. Γρήγορα θα νιώσουμε τη διαφορά και το μυαλό μας θα «καθαρίσει».

Εναλλακτικά ανάβουμε ένα κερί με κάποιο από τα παραπάνω αιθέρια έλαια.

*Ανακουφίζουμε τα πόδια μας

Το βράδυ, όση ώρα βλέπουμε τηλεόραση, κάνουμε το ιδανικό ποδόλουτρο πoυ θα θρέψει και θα μαλακώσει τα πέλματα, και παράλληλα θα τα ανακουφίσει από την κούραση:

Μέσα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίχνουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ή λιβανιού και μια κουταλιά σούπας άλατα μπάνιου. Τα αφήνουμε για περίπου 20′ και στη συνέχεια σκουπίζουμε απαλά και ενυδατώνουμε με ένα body butter.

*Βάζουμε χρώμα στο μανικιούρ μας

Τα περιποιημένα χέρια βελτιώνουν τη συνολική μας εμφάνιση και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Μπορούμε και μόνες μας να τα αποκτήσουμε αρκεί να ενυδατώνουμε επαρκώς τα πετσάκια και τα χέρια μας και να δίνουμε ωραίο σχήμα στα νύχια με μια λίμα. Όσο για τα βερνίκια, επιλέγουμε ζωηρά χρώματα, όπως μπλε, πράσινο ή  πορτοκαλί.