Ήταν ένα από τα αμέτρητα trends που αναδύθηκαν στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, αλλά ήταν ίσως και το πιο επιτυχημένο -το cottagecore επιστρέφει την φετινή άνοιξη (ενώ είναι αμφίβολο αν έφυγε ποτέ από την επικαιρότητα).

Πώς δημιουργήθηκε το cottagecore

«Cottage» σημαίνει εξοχικό και cottagecore είναι οτιδήποτε μπορεί να παραπέμπει σε ένα ρουστίκ εξοχικό σπίτι.

Ταπετσαρίες με φρούτα, φυτά και πουλιά σε παστέλ χρώματα, κουρτίνες με βολάν, ξύλινες επιφάνειες και κεραμικά σκεύη, έντονα χρώματα λουλουδιών και λαχανικών όπως το κίτρινο, το κόκκινο και το πράσινο, δαντέλα και πολύ καρό.

Όλα αυτά τα στοιχεία (και πολλά ακόμη) συνοψίζουν την τάση που γεννήθηκε την περασμένη άνοιξη και για την οποία έγραψαν άρθρο οι New York Times, δίνοντας μάλιστα την ερμηνεία ότι το cottagecore ήταν η ανάγκη να καταφύγουμε σε μία καθημερινότητα διαφορετική από αυτήν που ζούμε.

Έτσι, το διάσημο trend που κατέκτησε το Instagram και το Tik Tok, επιστρέφει.

Πώς μπορείτε εύκολα να υιοθετήσετε την τάση στη διακόσμηση του σπιτιού σας;

Αρχικά επενδύστε σε οτιδήποτε καρό -ένα καρό τραπεζομάντηλο, καρό κουρτίνες ή ακόμη και ένα καρό μαξιλάρι θα δώσουν άλλη αίσθηση στο χώρο.

Δώστε έμφαση σε ξύλινα αντικείμενα, όπως μια μεγάλη ξύλινη πιατέλα ή ένα γουδί που θα λειτουργεί ως διακοσμητικό, ενώ εμπλουτίστε τη διακόσμηση με παραστάσεις διακοσμητικών φρούτων.

Ένα μικρό κουρτινάκι με βολάν θα δώσει άλλη χάρη στο παράθυρο της κουζίνας σας, ενώ μία γυάλινη πιπεριά θα γίνει η ιδανική θήκη για τη ζάχαρη ή τον καφέ.