Υλικά για 4-6 μερίδες

1½ κιλό αρνί, μπούτι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Για το γλάσο
100 ρ. μουστάρδα, απαλή
100 γρ. μέλι
1 κουταλάκι μπούκοβο

Εκτέλεση
1. Τρυπάτε το μπούτι από το αρνί με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείτε μέσα στις σχισμές. Βάζετε το αρνί σε ένα ταψί. Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και αλείφετε το μπούτι.
2. Βάζετε στο ταψί το κρασί, πάνω από το μπούτι το δεντρολίβανο, το σκεπάζετε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
3. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζετε και απλώνετε στο αρνί με ένα πινέλο τα υλικά του γλάσου, τη μουστάρδα, το μέλι, το μπούκοβο και ψήνετε στο γκριλ για 10-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: