Η Αμάντα Μισέλ Σάιφρεντ γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1985 στην Πενσιλβάνια, όπου και μεγάλωσε. Η μητέρα της Αν είναι εργοθεραπεύτρια και ο πατέρας της Τζακ είναι φαρμοκοποιός. Εχει μια μεγαλύτερη αδελφή, την Τζένιφερ, η οποία είναι μέλος ροκ συγκροτήματος. Από τα 11 χρόνια της ξεκίνησε το μόντελινγκ, ενώ στα 15 της έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής συμμετέχοντας στις σειρές «As the World Turns» (1999-2001) και «All My Children» (2003). Το 2004 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην εφηβική ταινία «Τα κακά κορίτσια».

Έπειτα συμμετείχε σε ανεξάρτητες ταινίες όπως οι «Εννέα ζωές» (2005) και «Μοιραία απαγωγή» (2006). Παράλληλα, εμφανιζόταν στις σειρές «Veronica Mars» (2004-2006) και «Big Love» (2006-2011). Το 2008 πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Μέριλ Στριπ στο μιούζικαλ «Mamma Mia!», μέσα από το οποίο έγινε ευρέως γνωστή. Εκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, όπως οι «Αγαπημένε μου Τζον» (2010), «Γράμματα στην Ιουλιέτα» (2010), «Η Κοκκινοσκουφίτσα» (2011), «Οι άθλιοι» (2012), «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις στην Αγρια Δύση» (2014) και «Mamma Mia! Here We Go Again» (2018).

Τη χρονιά που μας πέρασε πρωταγωνίστησε στην ταινία «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ, για την οποία κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Οσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου. Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να την απολαύσουμε στην ταινία «Things Heard and Seen», η οποία θα κυκλοφορήσει σε δημοφιλή πλατφόρμα video streaming.
Από το 2016 η Σάιφρεντ είναι ζευγάρι με τον ηθοποιό Τόμας Σαντόσκι. Παντρεύτηκαν το 2017 σε ιδιωτική τελετή και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον επτά μηνών Τόμας και την τεσσάρων ετών Νίνα.

Για τη διατροφή της

«Δεν ακολουθώ τις δίαιτες που είναι στη μόδα. Προσπαθώ να έχω μια σταθερή και ισορροπημένη διατροφή που είναι χαμηλή σε λιπαρά αλλά όχι στερητική. Τρώω πέντε φορές την ημέρα – τρία κυρίως γεύματα και δύο σνακ –, με κάθε γεύμα να αποτελείται από άπαχη πρωτεΐνη, σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά».

Για τη γυμναστική

«Γυμνάζομαι σχεδόν κάθε ημέρα επειδή με κάνει να νιώθω όμορφα. Μου αρέσει να συνδυάζω διαφορετικά είδη άσκησης: κάνω διάδρομο γυμναστικής, έχω ένα στατικό ποδήλατο, το οποίο είναι το αγαπημένο μου, και κάνω σχοινάκι. Ο συνδυασμός της γυμναστικής και του ζεστού ντους στη συνέχεια είναι κάτι που έχω ανάγκη και μου φτιάχνει τη διάθεση, καθώς απελευθερώνονται ενδορφίνες».

Για τη skincare ρουτίνα της

«Ο στόχος μου είναι να περνάω λιγότερα από πέντε λεπτά μπροστά στον καθρέφτη. Χρησιμοποιώ τα ίδια καλλυντικά εδώ και χρόνια: ένα αφρώδες καθαριστικό προσώπου, μια κρέμα νυκτός το βράδυ και αντηλιακή το πρωί».

Για την περιποίηση των μαλλιών της

«Η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μου είναι ακόμη πιο απλή και γρήγορη. Αποφεύγω τα προϊόντα styling και συνήθως έχω τα μαλλιά μου πιασμένα πάνω. Επειδή προσπαθώ να λούζομαι μόνο μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώ ξηρό σαμπουάν για να καταπολεμήσω τη λιπαρότητα και να χαρίσω όγκο στα μαλλιά μου».

Η wellness συνήθειά της

«Προσπαθώ να κάνω διαλογισμό κάθε ημέρα για να παραμένω προσγειωμένη και συγκεντρωμένη. Δεδομένου ότι ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχούν οι οθόνες, είναι σημαντικό να κάνεις ένα διάλειμμα και να απολαμβάνεις την ησυχία. Επίσης, λατρεύω τα αιθέρια έλαια και ειδικά το έλαιο λεβάντας, το άρωμα του οποίου με χαλαρώνει».

Το αγαπημένο της πράσινο smoothie

«Ξεκινώ κάθε μέρα μου πίνοντας το αγαπημένο μου πράσινο smoothie. Ρίχνω πολύ σπανάκι ή kale, χυμό από μισό λεμόνι, σέλινο, σπόρους τσία, κουρκουμά, κανέλα και ένα μήλο, αχλάδι, μάνγκο ή μια μπανάνα και μούρα».

Το beauty trend που ακολουθεί

«Τα πυκνά φρύδια. Οταν ήμουν στο λύκειο, συνήθιζα να βγάζω πολύ τα φρύδια μου και μόλις τώρα επανήλθαν στο φυσικό τους σχήμα. Ο,τι είναι φυσικό είναι συνήθως και καλύτερο. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω».

Για το μακιγιάζ της

«Δεν είμαι από τις γυναίκες που φορούν μακιγιάζ για να πάνε στο σουπερμάρκετ. Νιώθω άνετα με τον εαυτό μου, επομένως δεν έχω την ανάγκη να καμουφλάρω ή να κρύψω τίποτα. Ακόμη κι αν έχω βγάλει ένα τεράστιο σπυράκι, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αποφεύγω το foundation και μερικές φορές απλά βάζω λίγο κονσίλερ στα σημάδια που μπορεί να έχω. Το κονσίλερ δείχνει το δέρμα πιο ομοιόμορφο χωρίς να καλύπτει όλο το πρόσωπο».

Ο αγαπημένος της προορισμός

«Το Παρίσι με κάνει να νιώθω περιπετειώδης όσον αφορά το στυλ μου. Οταν είμαι εκεί, θα τολμήσω να πάρω ένα καπέλο που ίσως δεν φορέσω ποτέ ξανά ή να δοκιμάσω μια διαφορετική απόχρωση κραγιόν».

Για το μανικιούρ της

«Προτιμώ τα νύχια μου άβαφα. Μου αρέσει να τα λιμάρω, ώστε να είναι περιποιημένα, αλλά επειδή είναι πολύ αδύναμα αποφεύγω τα μανικιούρ».

Οι συνήθειες που τη χαλαρώνουν

«Το πλέξιμο και το πιάνο. Οταν προσπαθώ να μάθω ένα κομμάτι στο πιάνο, συγκεντρώνομαι απόλυτα και ξεχνάω ό,τι με απασχολεί. Επίσης, με το πλέξιμο φτιάχνω δώρα για φίλους μου και έτσι νιώθω ότι έχω ένα κίνητρο».

Οι γυναίκες που την εμπνέουν

«Η αδελφή μου και οι φίλες μου. Νιώθω ότι περιβάλλομαι από απίστευτα τρυφερές, παρούσες και υποστηρικτικές γυναίκες που ξέρουν καλά τον εαυτό τους. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτές και τα υπέροχα μυαλά τους».

Για τη μάχη της με την αγχώδη διαταραχή

«Μου πήρε αρκετό καιρό να σταματήσω να το αρνούμαι. Τελικά κατάλαβα ότι χρειαζόμουν να μιλήσω για το άγχος μου και να το αντιμετωπίσω. Αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ για τον εαυτό μου. Πλέον είμαι σε θέση να απολαμβάνω περισσότερο τη ζωή μου, αν και ακόμη μερικές φορές ανησυχώ για πράγματα που δεν θα έπρεπε».