Μερικές φορές η σωματική και πνευματική κούραση αντανακλάται στον καθρέφτη: τα μάτια φαίνονται πρησμένα ή έχουν μαύρους κύκλους (ή και τα δυο μαζί), το δέρμα δείχνει θαμπό, τα σπυράκια είναι σε έξαρση. Αν βιώνετε μια τέτοια κατάσταση, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που θα καμουφλάρουν και θα βελτιώσουν θεαματικά την όψη σας.

Εστιάστε στην ενυδάτωσή σας

Όταν το δέρμα έχει αφυδατωθεί, δείχνει θαμπό και άτονο. Γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό και φυσικά ροφήματα και να μην το παρακάνετε με τον καφέ που οδηγεί σε περαιτέρω αφυδάτωση. Επίσης, εφαρμόστε μία πλούσια ενυδατική σύνθεση που θα αναζωογονήσει προσωρινά την όψη σας και θα λειάνει τις λεπτές γραμμές.

Αποφύγετε την εφαρμογή make up σε όλο το πρόσωπο

Αν επιχειρήσετε να καλύψετε τα σημάδια της κούρασης με περισσότερο make up, το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από αυτό που θέλετε. Περιοριστείτε λοιπόν σε λίγα και καλά: εφαρμόστε ελάχιστο κονσίλερ κάτω από τα μάτια, μία ΒΒ κρέμα και ένα ροζ κρεμώδες ρουζ στα μάγουλα.

Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για βλεφαρίδες

Μείνετε μακριά από τις έντονες σκιές και το eyeliner γιατί τονίζουν τους μαύρους κύκλους και τις ατέλειες και κάνουν τα μάτια να φαίνονται ακόμα πιο κουρασμένα. Προτιμήστε γήινες και ουδέτερων αποχρώσεων σκιές στο κινητό βλέφαρο και τοποθετήστε μάσκαρα στην άκρη των βλεφαρίδων και όχι πλούσια ποσότητα από τη ρίζα ως τις άκρες. Προτού εφαρμόσετε μάσκαρα, χρησιμοποιήστε ψαλίδι για βλεφαρίδες, ώστε να «ανοίξετε» το βλέμμα σας.

Χαρίστε λάμψη

Μόλις ολοκληρώσετε την εφαρμογή make up και ρουζ, βάλτε ελάχιστη ποσότητα ενυδατικής κρέμας στις παλάμες σας και ακουμπήστε τις ταμποναριστά πάνω από το ρουζ. Με αυτόν τον τρόπο θα χαρίσετε φυσική λάμψη στο πρόσωπό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε highlighter ή μια μπεζ/λευκή σκιά ματιών για να δώσετε λάμψη στο κόκκαλο της μύτης και ψηλά στα ζυγωματικά σας.

Επιλέξτε φυσικές αποχρώσεις κραγιόν

Προκειμένου τα χείλη σας να δείχνουν πιο ζουμερά, προτιμήστε αποχρώσεις που μοιάζουν με το φυσικό χρώμα των χειλιών σας και προτιμήστε τις κρεμώδεις υφές.