Οι περισσότεροι άνθρωποι θα δυσκολευόμασταν να φανταστούμε την καθημερινότητά μας χωρίς καφέ. Σε αυτόν βασιζόμαστε για να βρούμε ενέργεια μόλις ξυπνήσουμε το πρωί, σε αυτόν στρεφόμαστε όταν η μεσημεριανή ραθυμία κάνει την εμφάνισή της, αυτόν αναζητούμε μετά από μια νύχτα που περάσαμε κάνοντας binge-watching αντί να κοιμόμαστε.

Ωστόσο, ο καφές μπορεί να τονώσει όχι μόνο τη διάθεσή μας αλλά και το δέρμα μας. Μειώνει το πρήξιμο, καταπολεμά την κυτταρίτιδα, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και ενισχύει τη λάμψη του δέρματος. Ας δούμε λοιπόν τρεις φυσικές συνταγές ομορφιάς για να αξιοποιήσουμε τις εντυπωσιακές ιδιότητες του καφέ και στην περιποίησή μας.

Απολεπιστικό χειλιών και χεριών

-Υλικά

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καφέ

-Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι, τη ζάχαρη και τον καφέ. Προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε ξανά. Προσαρμόζουμε τις αναλογίες των υλικών μας ανάλογα με το πόσο παχύρρευστο θέλουμε το απολεπιστικό μας. Απλώνουμε το scrub στα χείλη μας, τρίβοντάς το απαλά και στη συνέχεια το ξεπλένουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα για να κάνουμε απολέπιση και στα χέρια μας.

Scrub κατά της κυτταρίτιδας

-Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

3/4 φλιτζανιού ελληνικό καφέ ή καφέ φίλτρου

1/4 φλιτζανιού λάδι καρύδας

-Διαδικασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Απλώνουμε το μείγμα σε στεγνό ή νωπό δέρμα και κάνουμε μασάζ για περίπου 5 λεπτά, με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια αφαιρούμε το απολεπιστικό και πλενόμαστε όπως συνήθως. Μόλις βγούμε από την μπανιέρα, απλώνουμε μια γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας σώματος ώστε να ενυδατώσουμε το δέρμα μας.

Αναζωγονητική μάσκα προσώπου

-Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού ελληνικό καφέ

-Διαδικασία

Αναμειγνύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα σε στεγνό πρόσωπο και την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. Έπειτα την αφαιρούμε με χλιαρό νερό και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.