Στο διατροφολόγιό μας αυτή την περίοδο, έχουν ένα προβάδισμα οι πιο ελαφριές επιλογές: το ψάρι, τα λαχανικά, τα φρούτα. Αλήθεια, έχετε φτιάξει ποτέ ταρτάρ;

Αυτή η εκδοχή με σολομό και αβοκάντο θα γίνει η αγαπημένη σας. Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα μπορείτε να το προετοιμάσετε για να το σερβίρετε ως ορεκτικό ή να το απολαύσετε ως κυρίως πιάτο την μέρα εκείνη που νιώθετε φούσκωμα και θέλετε κάτι ελαφρύ, αλλά χορταστικό.

Υλικά

250 γρ. ωμό σολομό
3 λεπτές φέτες κόκκινου κρεμμυδιού
Χυμός από 2-3 λάιμ
1 χούφτα ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 πρέζα ξερή ρίγανη
1 κουτ. της σούπας κάπαρη
1 αβοκάντο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, κόβουμε τον σολομό σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αβοκάντο και τα ανακατεύουμε καλά μαζί με τον σολομό.

Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και μεταφέρεις στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, κόβουμε το αβοκάντο σε κύβους και το ανακατεύουμε με χυμό λάιμ, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Βάζουμε το τσέρκι στη μέση ενός πιάτου και φτιάχνουμε πρώτα μία στρώση με το αβοκάντο. Το πιέζουμε ελαφρά ώστε να φύγει ο περιττός αέρας

Από πάνω, φτιάχνουμε μία δεύτερη στρώση με τον σολομό. Απομακρύνουμε προσεκτικά το τσέρκι και…έτοιμο!