Οι πολλές ώρες που περνάμε καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή, μπορεί να μας κάνουν να αισθανθούμε έντονο πόνο ή ενόχληση στην μέση. Ενώ πιθανότατα να μην μπορούμε να αποφύγουμε αυτήν την συνήθεια, υπάρχουν τρεις ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Πείτε αντίο στον πόνο στην μέση

Καμπύλη προς τα πάνω (curl-up)

Ξεκινήστε ξαπλώνοντας στο έδαφος  με το ένα πόδι ίσιο και το άλλο γόνατο λυγισμένο. Τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από την πλάτη σας και τραβήξτε ταυτόχρονα το κεφάλι, τους ώμους και το λαιμό από την πλάτη σας.

Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και κατεβείτε αργά προς τα κάτω. Ολοκληρώστε τρία σετ. Για το πρώτο σετ, εκτελέστε οκτώ επαναλήψεις. Για το δεύτερο, έξι. Για το τρίτο, τέσσερα. Δείτε στο 09:20 χαρακτηριστικά:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=563&v=z2PHke4BjDE&feature=emb_title

Γέφυρα στο πλάι

Η γέφυρα στο πλάι ενισχύει τους μύες που διατηρούν τη σπονδυλική σας στήλη σταθερή. Ξαπλώστε στη μία πλευρά με τα γόνατα λυγισμένα και στηρίξτε τον εαυτό σας σε έναν αγκώνα. Τοποθετήστε το ελεύθερο χέρι στον αντίθετο ώμο σας.  Σηκώστε τους γοφούς σας από το πάτωμα για 10 δευτερόλεπτα.

Αν θέλετε, μπορείτε να ισιώσετε τα πόδια σας, ώστε να βρίσκεστε σε μια πλαϊνή σανίδα. Για το πρώτο σετ, εκτελέστε οκτώ επαναλήψεις. Για το δεύτερο, έξι. Για το τρίτο, τέσσερα.

Bird dog

Η σπονδυλική σας στήλη παραμένει ακίνητη για αυτήν την κίνηση, η οποία επικεντρώνεται στην ενίσχυση των μυών που την περιβάλλουν. Από τα χέρια και τα γόνατά σας, σηκώστε το αριστερό σας χέρι προς τα εμπρός ενώ κλωτσάτε το δεξί πόδι προς τα πίσω.

Βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδο από το κεφάλι έως τα δάχτυλα. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε το κράτημα 10 δευτερολέπτων τρεις φορές σε κάθε πλευρά.