Η διαδικασία της ανανέωσης είναι χαρακτηριστικό της άνοιξης. Ερευνες έχουν δείξει ότι επειδή η νέα χρονιά ξεκινά στην καρδιά του χειμώνα, όπου οι ημέρες είναι μικρές και έχει κρύο και η φύση βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, πολλοί δεν έχουμε την ενέργεια να εκπληρώσουμε τους νέους μας στόχους. Ετσι, η εποχή που διανύουμε θεωρείται η καταλληλότερη για να οργανώσουμε την ντουλάπα, τα καλλυντικά μας και φυσικά να αρχίσουμε να περιποιούμαστε ανάλογα το σώμα μας. Ισως να μην το αντιλαμβανόμαστε εξαιτίας των ρούχων, αλλά η επιδερμίδα και το σώμα ταλαιπωρείται από διάφορους παράγοντες, όπως ο αέρας, το κρύο, η ρύπανση και η τριβή του με τα χειμωνιάτικα ρούχα.

Αλλωστε το καλοκαίρι δεν είναι τόσο μακριά.

Πρωινό ξύπνημα

Η ημέρα μεγαλώνει, γι’ αυτό είναι μια καλή αφορμή να σηκωθούμε νωρίς και να βγούμε έξω να περπατήσουμε έστω για 20′. Αφού ξυπνήσουμε, ανοίγουμε τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας και ξεκινάμε τη βόλτα μας.

Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας καθώς και τα επίπεδα της βιταμίνης D, της πολύτιμης βιταμίνης που ενεργοποιείται από τον ήλιο, η οποία μεταξύ άλλων ενισχύει τον μεταβολισμό, τα δόντια και τα οστά. Και όχι μόνο. Θα ανανεώσει και τη διάθεσή μας, αφού, σύμφωνα με μελέτες, όσοι ξυπνούν νωρίτερα είναι πιο ευδιάθετοι σε σχέση με εκείνους που ξυπνούν αργότερα.

Αποτοξίνωση εκ των έσω

Εκτός από την άσκηση, η κατάλληλη διατροφή αλλά και το μασάζ είναι το αποτελεσματικό τρίπτυχο μιας πετυχημένης αποτοξίνωσης.

* Διατροφή

– Πίνουμε άφθονο νερό
– Προσθέτουμε στη διατροφή μας περισσότερα φρούτα και λαχανικά
– Προσλαμβάνουμε καλά λιπαρά
– Μειώνουμε το αλάτι

Απολέπιση

Μπορεί να φαντάζει μια βαρετή διαδικασία, όμως αρκούν μόνο λίγα λεπτά για να «ξυπνήσουμε» τη συνήθως θαμπή και τραχιά επιδερμίδα του σώματος. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα θα τη βοηθήσουμε να ξαναβρεί τη λάμψη και τη λεία υφή της.

Τι κάνουμε: Αφού ολοκληρώσουμε το ντους μας, απλώνουμε το scrub της επιλογής μας σε ένα βρεγμένο φυσικό σφουγγάρι και τρίβουμε απαλά το δέρμα για 2-3 λεπτά. Επιμένουμε περισσότερο στα σημεία όπου το πάχος της επιδερμίδας είναι μεγαλύτερο, γιατί εκεί συγκεντρώνονται περισσότερα νεκρά κύτταρα, δηλαδή στους αγκώνες και στα γόνατα.

Επειτα, ξεπλένουμε καλά και σκουπιζόμαστε ταμποναριστά αφήνοντας νωπή την επιδερμίδα και όχι εντελώς στεγνή.

Μια εξίσου γρήγορη μέθοδος απολέπισης είναι το βούρτσισμα σε στεγνή επιδερμίδα πριν από το ντους. Ιδανικά επιλέγουμε μια βούρτσα με μακριά λαβή για να φτάνουμε την πλάτη και τα δυσπρόσιτα σημεία.

Προσοχή: Αποφεύγουμε το έντονο τρίψιμο σε ευάλωτες περιοχές όπως το στήθος, το ντεκολτέ και σε σημεία που έχουμε ευρυαγγείες, γιατί μπορεί να προκληθούν μικροτραυματισμοί.

Ενυδάτωση

Είναι απαραίτητη ιδίως μετά την απολέπιση, γιατί η επιδερμίδα μας θα απορροφήσει σαν σφουγγάρι τα θρεπτικά συστατικά της σύνθεσης σώματος. Ετσι θα πετύχουμε άμεσα σημαντική βελτίωση στην όψη και στην υφή της.

Τι κάνουμε: Μετά το ντους και αφού σκουπιστούμε ταμποναριστά (θέλουμε να παραμείνει λίγη υγρασία στο δέρμα), εφαρμόζουμε τη σύνθεση της επιλογής μας μέχρις ότου απορροφηθεί αρκετά.

Αν έχουμε ξηρό ή ταλαιπωρημένο τύπο δέρματος, προτιμάμε την ενυδατική σύνθεση σε μορφή butter, που περιέχει μεγαλύτερη συμπύκνωση θρεπτικών και ευεργετικών συστατικών.

Tip: Για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της θρέψης, αναμειγνύουμε την ενυδατική μας σύνθεση με κάποιο έλαιο σώματος. Τα εκχυλίσματα από επουλωτική λεβάντα και καταπραϋντικό χαμομήλι ή καλέντουλα θα ωφελήσουν αισθητά το δέρμα και θα του χαρίσουν απαράμιλλη λάμψη.

Σμίλευση

«Δεν είναι μόνο θέμα λίπους αλλά και δέρματος» λέει ο διάσημος δερματολόγος πολλών celebrities δρ. Howard Murad αναφερόμενος στην κυτταρίτιδα. «Το κλειδί για την αντιμετώπισή της είναι να δυναμώσουμε το δέρμα με τις κατάλληλες τροφές» προσθέτει.

Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που θεωρούν ότι οι εξειδικευμένες φόρμουλες με δραστικά συστατικά μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά στη βελτίωση της ανεπιθύμητης ανομοιόμορφης όψης.

Τι κάνουμε: Το βράδυ, μετά το ντους, απλώνουμε τη σύνθεση, με μακριές κινήσεις, ξεκινώντας από τις γάμπες και ανοδικά προς τους γοφούς, μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο στο πίσω μέρος των ποδιών και στο εσωτερικό των μηρών, για 4-5 λεπτά.

Η διαδικασία θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος και τον εμπλουτισμό των κυττάρων με λιποδιαλυτικά συστατικά.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο για μασάζ σε όλο το σώμα, στα πόδια, τους γλουτούς, στην κοιλιά και στα χέρια.

Προσοχή: Αν έχουμε φλεβίτιδα, αποφεύγουμε το έντονο μασάζ γιατί με την τριβή δημιουργείται θερμότητα, κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε.

Μπρονζέ λάμψη

Τα πιο ελαφριά ρούχα αφήνουν ακάλυπτες περισσότερες περιοχές, όπως τα χέρια και τα πόδια. Είναι γεγονός ότι δείχνουμε πιο όμορφοι όταν είμαστε μαυρισμένοι, αφού ατέλειες, όπως ευρυαγγείες και κυτταρίτιδα, είναι λιγότερο ορατές.

Τι κάνουμε: Για να αποκτήσουμε άμεσα και με ασφάλεια ένα κολακευτικό μπρονζέ χρώμα, επιλέγουμε μια σύνθεση αυτομαυρίσματος, η οποία μας προσφέρει την επιθυμητή απόχρωση.
Για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Για να διαρκέσει περισσότερο το μαύρισμά μας διατηρούμε καλά ενυδατωμένο το δέρμα.

Tip: Σε περίπτωση που θέλουμε πιο ήπιο χρώμα, αναμειγνύουμε το προϊόν self tan με ένα ενυδατικό γαλάκτωμα, το οποίο θα κάνει και πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.
Προσοχή: Αφήνουμε το προϊόν αυτομαυρίσματος να απορροφηθεί εντελώς πριν φορέσουμε τα ρούχα μας, για να μη δημιουργηθούν λεκέδες.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία την κυρία Μαίρη Φιλιππαίου, αισθητικό – κοσμητολόγο.