Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, καλά λιπαρά: Ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζεται το σώμα μας για να αποδώσει και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να του το προσφέρουμε. Κάνουμε, όμως, το ίδιο και για τον εγκέφαλό μας, το όργανο εκείνο που εργάζεται σκληρότερα από όλα τα υπόλοιπα; Μια νέα κατηγορία συμπληρωμάτων διατροφής, τα φυσικά νοοτροπικά, είναι ικανά να προσφέρουν στο μυαλό μας το boost που έχει ανάγκη για να αντεπεξέλθει στη σκληρή καθημερινότητα – και να επιδείξει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Νους υγιής

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τι ακριβώς είναι τα νοοτροπικά; Όπως αποκαλύπτει και το όνομά τους, που προκύπτει από τις ελληνικές λέξεις «νους»+«τρέπω», δηλαδή «γυρίζω», τα νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής, περιέχουν μείγματα βοτάνων και μοναδικές φόρμουλες βιταμινών, τα οποία βοηθούν το μυαλό μας να… «πάρει στροφές». Ενισχύουν, δηλαδή, τις πνευματικές μας λειτουργίες και μας χαρίζουν νοητική ευεξία, δίνοντάς μας τη συγκέντρωση, την μνήμη, την ενέργεια και τη διάθεση που έχουμε ανάγκη για να ανταποκριθούμε όχι μόνο στις νοητικές, αλλά και στις σωματικές απαιτήσεις της μέρας μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στρέφονται σε αυτά για να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους.

Brain gain

Πίνετε καφέ; Τσάι; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε ήδη χρησιμοποιείτε νοοτροπικά συστατικά στην καθημερινότητά σας. Εκτός της καφεΐνης, όμως, υπάρχουν πολλές ακόμη φυσικές ουσίες, μείγματα βοτάνων και φόρμουλες βιταμινών με αποδεδειγμένη δράση στη νοητική και την πνευματική μας απόδοση.

Ορισμένες από τις πιο «διάσημες» νοοτροπικές ουσίες, η αποτελεσματικότητα των οποίων έχει αποδειχθεί σε κλινικές μελέτες, είναι το τζίνσενγκ, το τζίνγκο μπιλόμπα, το μπακόπα, το φασκόμηλο, η θεανίνη, η χολίνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Εκτός από την ευεργετική τους δράση για το μυαλό μας, αυτά τα συστατικά έχουν και άλλο ένα κοινό: Έχουν απολύτως φυτική προέλευση, με αποτέλεσμα να μπορούν να ενταχθούν ακόμη και σε μια αυστηρή vegan διατροφή.

Και δεν χρειάζεται να κάνουμε πειράματα για να εντοπίσουμε εκείνα που μπορούν να μας βοηθήσουν: Τα πιο αποτελεσματικά έχουν ήδη επιλεγεί (και μάλιστα, όπου αυτό ήταν δυνατόν σε βιοδιαθέσιμη μορφή, δηλαδή κατάλληλη για άμεση απορρόφηση από τον οργανισμό) και συνδυαστεί μεταξύ τους μέσα από κλινικές έρευνες, δημιουργώντας τα δραστικά μείγματα της ολοκληρωμένης σειράς συμπληρωμάτων διατροφής Neubria.

Ολιστική φροντίδα νοητικής υγείας

Πίσω από τα Neubria «κρύβεται» ο Τζόνι Κένεντι, ένας πρώην επαγγελματίας παίκτης του ράγκμπι. Όταν αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση εξαιτίας κάποιων τραυματισμών, ο Τζόνι παρατήρησε ότι δεν μπορούσε να βρει κάποια αξιόπιστη διατροφική υποστήριξη της ψυχολογικής και νοητικής του υγείας. Έτσι, το πάθος του για την προστασία και την υποστήριξη του εγκεφάλου, τον οδήγησε στην ίδρυση της Neubria το 2018.

Στο κέντρο της φιλοσοφίας της Neubria βρίσκεται το «πάντρεμα» της φύσης με τη σύγχρονη επιστημονική γνώση. Έτσι, φυτικά συστατικά και ενεργά εκχυλίσματα από όλο τον κόσμο που ήταν γνωστά για τις νοοτροπικές τους ιδιότητες, μπήκαν «στο μικροσκόπιο» και εξετάστηκαν ενδελεχώς μέσα από τις πιο σύγχρονες μελέτες, για να αποδείξουν την αξία τους – αλλά και να διαπιστωθούν οι συνδυασμοί που ενισχύουν τη δράση τους.

Mind-glowing

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες, προέκυψαν πέντε διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής, ικανά να ανταποκριθούν στις ξεχωριστές ανάγκες της καθημερινότητάς μας. Είτε αισθανόμαστε ότι έχουμε ανάγκη από ενίσχυση της ενέργειάς μας, είτε επιθυμούμε την όξυνση της μνήμης και τη βελτίωση της πνευματικής μας απόδοσης, αλλά και αν πιστεύουμε πως οι ρυθμοί της καθημερινότητας μάς έχουν στερήσει τη συγκέντρωση και τη διαύγειά μας, μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη υποστήριξη στα μείγματα βοτάνων και φόρμουλες βιταμινών της Neubria, έχοντας πάντα τη βεβαιότητα ότι σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους ακολουθήθηκαν αυστηροί κανόνες ποιότητας και ασφάλειας.

Και το ίδιο ισχύει αν αναζητούμε ένα συμπλήρωμα διατροφής ικανό να μας φτιάξει τη διάθεση – ή να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα, για να έχουμε τη δύναμη να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας τις ώρες που είμαστε ξύπνιοι.

Κάθε συμπλήρωμα κρύβει και τα δικά του μυστικά, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ένα scroll down αρκεί για να μάθετε περισσότερα…

I. Φορτίστε τις μπαταρίες του εγκεφάλου σας
Για να αντέξει τις – κυριολεκτικές και μεταφορικές – υπερωρίες, το μυαλό σας χρειάζεται όλη την υποστήριξη που μπορείτε να του δώσετε

Κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ, φροντίζετε η διατροφή σας να περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας, και όποτε μπορείτε προσθέτετε στην καθημερινότητά σας την άσκηση. Κι όμως, το μυαλό σας δεν μοιάζει ικανοποιημένο από όλη αυτή την προσπάθεια. Πολλές φορές το αίσθημα εξάντλησης σάς συνοδεύει σχεδόν από τη στιγμή που ανοίγετε τα μάτια σας – ή τουλάχιστον δεν αργεί και πολύ να εμφανιστεί από όταν περάσετε το κατώφλι του γραφείου.

Ή ίσως η… πλοκή της κούρασής σας να μην έχει τόσες ανατροπές. Μπορεί, όπως και τόσοι άλλοι, να έχετε αναλάβει θέλοντας και μη αμέτρητες εργασιακές και προσωπικές υποχρεώσεις. Και οι προσπάθειές σας να χωρέσετε στο ασφυκτικό σας πρόγραμμα τα χόμπι σας και την άσκηση, σας αφήνουν να αισθάνεστε συχνά «στραγγισμένη» από ενέργεια.

Ό,τι και αν συμβαίνει, δεν είστε η μόνη. Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής έχουν και τεράστιες απαιτήσεις από το μυαλό μας. Προκειμένου να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές, είναι απαραίτητο να δώσουμε στον εγκέφαλό μας την υποστήριξη που έχει ανάγκη. Ένας πολύ καλός τρόπος να το πετύχουμε, είναι μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, όπως το Neubria Energy.

Μυαλό σε εγρήγορση

Τι ακριβώς είναι το Neubria Energy; Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιλαμβάνει φυσικά νοοτροπικά, δηλαδή φυσικές ουσίες με αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση στις εγκεφαλικές λειτουργίες, και το μείγμα βοτάνων «Charge up». Η προσθήκη του στην καθημερινή μας διατροφή, μας βοηθά να μειώσουμε το αίσθημα κόπωσης και να αυξήσουμε τη σωματική και νοητική μας απόδοση, χωρίς τις ανεπιθύμητες δράσεις του πιο διάσημου νοοτροπικού στον κόσμο: Της καφεΐνης.

Τα συστατικά της (νοητικής) επιτυχίας

Έπειτα από επιστημονική έρευνα με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, εννιά συστατικά επιλέχθηκαν για το Neubria Energy, με κριτήριο την αποτελεσματικότητα, αλλά και την ασφάλειά τους.

Καφεΐνη χωρίς… παρενέργειες

Μπορεί ο καφές μας σε μεγάλες ποσότητες να μας προκαλεί νευρικότητα – ή ακόμη και τρέμουλο – όμως ο συνδυασμός της καφεΐνης με την L-θειανίνη, τις ιδιότητες της οποίας θα δούμε αναλυτικά παρακάτω, μας επιτρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευχάριστες ιδιότητές της χωρίς τα μειονεκτήματά της. Και το γκουαρανά, το πρώτο συστατικό του Neubria Energy, αποτελεί μια πολύ καλή φυσική πηγή της… αφυπνιστικής ουσίας και καταφέρνει να διατηρεί τη ζωτικότητά μας, να βελτιώνει την ικανότητά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις και να ρυθμίζει το νευρικό μας σύστημα, χωρίς να προκαλεί αίσθημα κατάρρευσης.

Τζίνσενγκ από τέσσερις γωνιές του πλανήτη

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα είδη τζίνσενγκ «φωλιάζουν» σε αυτό το φυσικό νοοτροπικό. Το κορεάτικο τζίνσενγκ, ένα από τα πιο κοινά είδη, είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια ως «φάρμακο» κατά της κόπωσης, ενώ μέχρι και σήμερα συμπεριλαμβάνεται σε πολλά συμπληρώματα διατροφής για ενέργεια, αφού η συμβολή του στην γνωσιακή απόδοση, τη μνήμη και τη διατήρηση των διανοητικών ικανοτήτων έχει αναγνωριστεί από επίσημους φορείς όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Το αμερικάνικο «ξαδερφάκι του», εκτός από τη θετική του επίδραση στη γνωσιακή λειτουργία, διαθέτει και νευροπροστατευτικές ιδιότητες, ενώ ελεγχόμενες μελέτες έχουν δείξει ότι βελτιώνει τη μνήμη και τους χρόνους αντίδρασης και αυξάνει την ηρεμία.

Τζίνσενγκ

Κινούμενοι προς τον βορρά, και συγκεκριμένα προς την παγωμένη Σιβηρία, συναντάμε άλλον ένα εκπρόσωπο του είδους, που διαθέτει προσαρμογόνες ιδιότητες – ίσως επειδή… έχει μάθει να προσαρμόζεται στις πολικές θερμοκρασίες. Έτσι, εκτός από την αύξηση της ενέργειας, τη μείωση της κόπωσης και την ενίσχυση της αθλητικής μας απόδοσης, αυξάνει και την ικανότητα προσαρμογής μας σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το σωματικό ή συναισθηματικό στρες. Γενικώς, προσαρμογόνα λέγονται τα βότανα, που ανάλογα με τη δοσολογία και τη συχνότητα χρήσης, έχουν την ιδιότητα να βελτιώνουν ένα σύστημα. Για παράδειγμα, σε έναν καταπονημένο οργανισμό, οι μικρές δόσεις τους έχουν την ικανότητα να τονώνουν, ενώ σε έναν οργανισμό που βιώνει υψηλή ένταση, η χορήγηση υψηλών δόσεων σε πιο αραιά διαστήματα έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες.

Τέλος, το λεγόμενο «περουβιανό τζίνσενγκ», κατά κόσμον μάκα, έχει αποδείξει την αξία του σε ό,τι αφορά την τόνωση της ενέργειας του οργανισμού και την υγεία του εγκεφάλου σε σχετικές κλινικές δοκιμές. Μεταξύ άλλων, η επιτυχία του μεταφράζεται και στην ενίσχυση της νοητικής λειτουργίας και της διάθεσής μας.

Μην τα πιεις στο ποτήρι

Τα καλύτερα συστατικά δυο αγαπημένων μας ροφημάτων, έρχονται να απογειώσουν τα επίπεδα ενέργειάς μας. Πρόκειται για το εκχύλισμα κακάο με την υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, ουσίες με διεγερτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες, το οποίο είναι επιπλέον πλούσιο σε θεοβρωμίνη, μια ουσία παρόμοια με την καφεΐνη, η οποία όμως διαθέτει ηπιότερη δράση και για το πράσινο τσάι, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που γίνεται ασπίδα στις ελεύθερες ρίζες και βελτιώνει την ενέργεια και την εγρήγορση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πράσινο τσάι περιέχει και καφεΐνη και L-θεανίνη – για αυτό και δεν μας προκαλεί τη νευρικότητα του καφέ.

Εκχύλισμα κακάο

Κρατώντας μόνο τα θετικά

Τι θα λέγατε αν σας ενημερώναμε ότι υπάρχει μια ουσία που όχι μόνο καταφέρνει να αντισταθμίσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες της καφεΐνης, αλλά όταν συνδυάζεται με γκουαρανά αυξάνει και η ίδια την εγρήγορση; Πρόκειται για την L-θεανίνη, ένα αμινοξύ που αποτελεί ιδανικό συστατικό κάθε ενεργειακού συμπληρώματος με μεγάλη περιεκτικότητα σε καφεΐνη, και το οποίο εκτός των άλλων βοηθά το νευρικό μας σύστημα να απελευθερώσει ενέργεια. Για αυτό και ο συνδυασμός των δύο ουσιών είναι ένας από τους πιο γνωστούς νοοτροπικούς συνδυασμούς, παρέχοντάς μας όλη την ενέργεια και την ευεξία που χρειαζόμαστε, χωρίς το τρέμουλο και τη νευρικότητα.

Βάλτε το «Β» στη Βιταμίνη

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι διάσημες για την ικανότητά τους να αυξάνουν τις αντοχές μας. Για αυτό και οι βιταμίνες Β6, Β12, νιασίνη και φολικό οξύ, που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στον υγιή μεταβολισμό της ενέργειας και τη φυσιολογική λειτουργία του συστήματος, βρήκαν τον δρόμο τους για τα Neubria Energy.

II. Όλα σε θυμίζουν
Τα φυσικά συστατικά που ενισχύουν τη μνήμη μας

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: Έχουμε φορτώσει το μυαλό μας με τόσες σκέψεις, κούραση και πληροφορίες, που ώρες-ώρες αισθανόμαστε ότι δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τίποτα πια. Και συνήθως, αυτές οι ώρες έρχονται ακριβώς τη στιγμή που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από ισχυρή μνήμη. Για παράδειγμα, λίγες μέρες πριν από ένα σημαντικό τεστ ή πριν από εκείνη την κρίσιμη παρουσίαση στη δουλειά. Δηλαδή, ακριβώς όταν η ξεκούραση είναι εκτός του φάσματος των διαθέσιμων επιλογών μας.

Όπως και κάθε άλλη ανθρώπινη λειτουργία, όμως, έτσι και η πνευματική μας απόδοση εξαρτάται μεταξύ άλλων και από την διατροφή μας. Εμπλουτίζοντας την καθημερινότητά μας με τα κατάλληλα νοοτροπικά συστατικά, δηλαδή τις φυσικές ουσίες που αποδεδειγμένα ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας, ενδέχεται να δούμε την ικανότητά μας να μαθαίνουμε και να ανακαλούμε νέες πληροφορίες να αυξάνεται σημαντικά.

Εξάλλου, πλέον μπορούμε να βρούμε στην αγορά φυσικά συμπληρώματα διατροφής με νοοτροπική δράση, όπως τα Neubria Memory, τα οποία δεν υποστηρίζουν μόνο τη μνήμη μας, αλλά χάρη στα μέταλλα, τα εξειδικευμένα μείγματα βοτάνων και τις φόρμουλες βιταμινών που περιέχουν, δυναμώνουν και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το συγκεκριμένο φυσικό νοοτροπικό είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, όμως είναι ιδανικό και για ηλικιωμένα άτομα, τα οποία βιώνουν πτώση των επιπέδων των μικροθρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και για την επαρκή θρέψη του εγκεφάλου.

Η ανάμειξη της ανάμνησης

Κάθε συστατικό που περιλαμβάνεται στο Neubria Memory έχει επιλεγεί προσεκτικά, βάσει σχετικών κλινικών μελετών, και έχει προστεθεί στο μείγμα όχι μόνο βάσει των δικών του ιδιοτήτων, αλλά και με τον όρο ότι η συνέργεια των συστατικών καθιστά το νοοτροπικό συμπλήρωμα πιο αποτελεσματικό και ασφαλές.

Ας γνωρίσουμε τα κυριότερα:

Σοφία χιλιετιών

Πολλά από τα βότανα των οποίων η δράση έχει πλέον αποδειχθεί επιστημονικά, ήταν γνωστά εδώ και χιλιετίες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Και μια από τις θεραπευτικές σχολές που έκανε κάποιες από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις αυτού του είδους, είναι η ινδική Αγιουρβέδα που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα. Στο Neubria Memory συναντάμε τρία συστατικά που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον στις παραδοσιακές αγιουρβεδικές θεραπείες: Την ασβαγκάντα, τον κουρκουμά και τη μπακόπα.

Η ασβαγκάντα είναι γνωστή για την ικανότητά της να ενισχύει την εκτελεστική λειτουργία, τη συνεχή προσοχή και την ταχύτητα επεξεργασίας των πληροφοριών, ενώ παράλληλα βοηθά στην πνευματική ισορροπία, τη μάθηση, τη μνήμη και την ανάκληση πληροφοριών.

Κουρκουμάς

Γνωρίζετε τη νοστιμιά του κουρκουμά, ίσως όμως δεν έχετε υπόψη σας ότι η βιοδραστική πολυφαινόλη «κουρκουμίνη» που περιέχει, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, επομένως και νευροπροστατευτικές ιδιότητες που καθιστούν τον κουρκουμά ιδανικό για την ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας.

Το μπακόπα, ένα χαριτωμένο υδρόβιο φυτό, είναι εκεί για εμάς ακριβώς τη στιγμή που τη χρειαζόμαστε περισσότερο: Σε περιόδους άγχους ή σε προχωρημένη ηλικία, όταν η συγκέντρωση, η πνευματική μας διαύγεια και η μνήμη μας εξασθενούν, έρχεται για να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε.

Εξωτικό και πανίσχυρο

Έχετε ακούσει πιο χαριτωμένο όνομα από το «Τζίνγκο Μπιλόμπα»; Κι όμως, το φυτό που μοιάζει να μας καλεί σε κάποιον εξωτικό χορό, μας βοηθά να ριχτούμε στη δουλειά με νέα ορμή, τονώνοντας τη μικροκυκλοφορία και υποστηρίζοντας την εγκεφαλική λειτουργία και τη διατήρηση της μνήμης, της διαύγειας και της πνευματικής υγείας, ακόμη και όταν αυτές έχουν ήδη αρχίσει να πλήττονται από τη γήρανση.

Αφέψημα που ξεκουράζει

Πνευματική διαύγεια, ηρεμία, καλή διάθεση, μείωση της νοητικής κόπωσης και βελτίωση της γενικής νοητικής λειτουργίας. Δεν πρόκειται για κάποια λίστα των πραγμάτων που ευχόμαστε για την καθημερινότητά μας, αλλά για τις αποδεδειγμένες σε κλινικές μελέτες ιδιότητες των φύλλων του φασκόμηλου. Αυτός είναι και ο λόγος που το πολύτιμο βότανο συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και της λειτουργικής μνήμης, όπως και της συγκέντρωσής μας.

Φασκόμηλο

Το μυστικό του Ρόζμαρι

Το ρόζμαρι (κοινώς, δενδρολίβανο), είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μυρωδικό. Εκτεταμένη έρευνα έχει δείξει ότι περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες για τη μνήμη, ενώ ενισχύει την παραγωγή παραγόντων νευρικής ανάπτυξης και αποτρέπει τη διάσπαση της ακετυλοχολίνης, μιας χημικής ουσίας σημαντικής για τη σκέψη, τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Για αυτό και η προσθήκη του σε συμπληρώματα διατροφής, όπως το Neubria Memory, μας βοηθά να ανακαλούμε πληροφορίες με μεγαλύτερη ευκολία.

Μας βοηθούν να θυμηθούμε το όνομά τους

Κιτικολίνη και συνένζυμο Q10. Μπορεί τα ονόματα των δυο ισχυρών συστατικών να ακούγονται περίπλοκα, όμως έχουμε πολύ καλούς λόγους να τα θυμόμαστε. Η κιτικολίνη έχει αξιολογηθεί για τα οφέλη της για τη μνήμη σε ένα πλήθος μελετών. Και έχει φανεί αντάξια των περιστάσεων, έχοντας αποδείξει ότι είναι σε θέση να βελτιώσει τη μνήμη εργασίας και να ενισχύσει τη συνολική ενεργοποίηση του εγκεφάλου. Επιπλέον, η συγκεκριμένη ουσία προμηθεύει τα κύτταρα με ενέργεια, αυξάνοντας τις πνευματικές μας αντοχές, ενισχύει τη νευροπλαστικότητα, συμβάλλει στη σύνθεση των φωσφολιπιδίων των μεμβρανών και αποτελεί πηγή χολίνης, επιτρέποντας στον οργανισμό μας να συνθέσει ακετυλοχολίνη, έναν πολύ σημαντικό νευροδιαβιβαστή για τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Από την άλλη πλευρά, το συνένζυμο Q10 υποστηρίζει τις κυτταρικές μεμβράνες και τη νευρολογική λειτουργία, έχει αντιοξειδωτική δράση και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ενδέχεται να μας προστατεύει από τις νευρικές βλάβες.

Συνδυασμένα στο Neubria Memory, χωρίς προσθήκη χημικών ή συνθετικών προσθέτων, τα παραπάνω ασφαλή, φυτικά δραστικά συστατικά χαρίζουν στη μνήμη μας την πραγματική δύναμη της φύσης – και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε περίσταση.

III. Hocus… focus
Ο φυσικός τρόπος να ενισχύσουμε τη συγκέντρωσή μας

Πόσες ώρες μπορεί να κοιτάζει κανείς μια οθόνη, χωρίς το μυαλό του να αρχίσει να ταξιδεύει σε… μέρη εξωτικά και ονειρεμένα; Ειδικά στο τέλος μιας χρονιάς που όχι μόνο έχει καταστήσει επιβεβλημένα τα νοερά ταξίδια, αλλά και αποδεδειγμένα έχει πλήξει την ικανότητα της ανθρωπότητας να εστιάζει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είμαστε καταδικασμένοι να χάσουμε για πάντα την παραγωγικότητά μας. Προσφέροντας στον εγκέφαλό μας τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να αποδώσει στο μέγιστο, θα καταφέρουμε να ανακτήσουμε την πνευματική μας απόδοση.

Πρωταθλητισμός στην πνευματική εργασία

Η μητέρα φύση δεν έχει φροντίσει μόνο για τις σωματικές, αλλά και για τις πνευματικές μας ανάγκες. Ένα πλήθος φυτικών συστατικών, τα λεγόμενα «νοοτροπικά», είναι ικανά να μας προσφέρουν το boost που έχουμε ανάγκη για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να επιτύχουμε τους στόχους μας. Ορισμένα από τα ισχυρότερα και πλέον ασφαλή για τον οργανισμό μας, έχοντας βαθμολογηθεί με άριστα σε κλινικές μελέτες και έχοντας συνδυαστεί μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε το ένα να υποστηρίζει τη δράση του άλλου, έχουν συμπεριληφθεί στο μείγμα βοτάνων «Mastermind» που περιέχεται στο Neubria Focus, το 2-σε-1 νοοτροπικό και πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα.

Τη συγκέντρωσή μας και… τα μάτια μας

Τα εκχυλίσματα βοτάνων και τα μικροθρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο Neubria Focus δεν σταματούν μόνο στην ενίσχυση της πνευματικής μας απόδοσης. Μεταξύ άλλων, λειτουργούν προστατευτικά προς τα μάτια μας που ταλαιπωρούνται καθημερινά από τις οθόνες, ενισχύουν την ενέργειά μας και μας προσφέρουν το 100% των συνιστώμενων ημερήσιων δόσεων βιταμινών A, C, B3, B6, B12, D, E, φολικού οξέος, αλλά και μετάλλων όπως ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το σελήνιο και ο σίδηρος.

Από τη δύναμη της φύσης στη δύναμη του νου

Βότανα που χρησιμοποιούνται επί χιλιάδες χρόνια από θεραπευτές της ινδικής σχολής της Αγιουρβέδα, όπως η ασβαγκάντα και το μπακόπα μονιέρι, εξωτικά φυτά όπως το τζίνγκο μπιλόμπα, αλλά και πιο κοντινοί μας παλιοί γνώριμοι, όπως το φασκόμηλο και το δενδρολίβανο, ενώνουν τις δυνάμεις τους με φυσικές ουσίες που εντοπίστηκαν χάρη στην επιστήμη, όπως η κιτικολίνη και το συνένζυμο Q10, για να αυξήσουν τη δύναμη του μυαλού μας.

Tζίνγκο Mπιλόμπα

Μαζί με όλα αυτά τα φυσικά συστατικά, στο Neubria Focus θα βρείτε και τις παρακάτω πολύτιμες ουσίες.

Αναζωογονητικά βότανα

Σίγουρα σας έχει συμβεί: Ακριβώς τη στιγμή που πρέπει να εστιάσετε σε κάτι με όλες σας τις δυνάμεις, συνειδητοποιείτε ότι σας είναι αδύνατον, επειδή… αγχώνεστε ότι δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε. Ναι, η ζωή κάνει κάτι τέτοια αστεία. Η ραντιόλα, ένα βότανο που φύεται στα βουνά της Ευρώπης και της Ασίας, μας βοηθά να καταπολεμήσουμε την ψυχική κόπωση που μας προκαλεί το άγχος και η πίεση, ενώ σύμφωνα με κλινικές μελέτες που εξέτασαν την επίδρασή της στην πνευματική απόδοση, βελτιώνει την οξυδέρκεια και τις γνωστικές και εγκεφαλικές λειτουργίες. Μεταξύ των… εξονυχιστικών ελέγχων στους οποίους υποβλήθηκε η ραντιόλα, περιλαμβάνονταν και τεστ για τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη νοητική ικανότητα και την ικανότητα συγκέντρωσης.

Μούρα με υπερδυνάμεις

Σίγουρα έχετε ακούσει να γίνεται λόγος για τις ευεργετικές ιδιότητες των μύρτιλων, ενός φρούτου που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται διαρκώς στα δημοφιλέστερα διατροφικά trends. Ξέρατε, όμως, ότι είναι πανίσχυρα και σε ό,τι αφορά τις νοητικές μας λειτουργίες; Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, είναι γνωστό ότι αποτρέπει την εξασθένιση της νευρικής λειτουργίας, ενώ αρκούν μόλις 7 έως 12 εβδομάδες κατανάλωσής τους για να δούμε αισθητή βελτίωση στην οπτικο-χωρική μας μνήμη. Ταυτόχρονα, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς, την οπτική ευκρίνεια, την καλύτερη αιμάτωση των ματιών και την διατήρηση της γενικότερης καλής υγείας τους. Στο εσωτερικό των μικροσκοπικών μπλε καρπών, βρίσκουμε και άφθονη βιταμίνη C, που υποστηρίζει τη συγκέντρωση, ενώ έχουν και αντιοξειδωτική δράση που προστατεύει τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες. Εκχύλισμα μύρτιλου

Τρεις «–ίνες» από τον παράδεισο

Καφεΐνη, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη. Μια πασίγνωστη και δυο άσημες αλλά παντοδύναμες «–ίνες», έρχονται να προστεθούν στα συστατικά του Neubria Focus για να μας κρατήσουν στα top της απόδοσής μας. Η καφεΐνη, η πιο διαδεδομένη νοοτροπική ουσία στον κόσμο, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ενισχύει τη συγκέντρωση και βελτιώνει τη διαύγειά μας. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, από την άλλη, δυο ουσίες που επίσης εντοπίζονται σε φυσικές πηγές, όπως για παράδειγμα το φυτό marigold, ένα είδος κατιφέ, έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή: Να υποστηρίξουν την υγεία των ματιών μας, προστατεύοντάς τα από την μπλε ακτινοβολία των οθονών μας και τις ακτίνες UV. Ταυτόχρονα, πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ συμβάλλουν στη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης. Τι άλλο να κάνουν πια για εμάς;

IV. Sunny days, sunny attitude
Πώς θα σπάσουμε τον κύκλο της κυκλοθυμίας

Συναισθηματική αστάθεια: Αυτός ο γνώριμος. Κάποιοι από εμάς την βιώναμε εδώ και καιρό, άλλοι την απέκτησαν εσχάτως – και κανείς δεν τους αδικεί – όμως κανείς δεν είναι αναγκασμένος να ζει μαζί της για πάντα. Με μια μικρή έρευνα, όχι απλώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις ενοχλητικές μεταπτώσεις των συναισθημάτων μας, αλλά και να το κάνουμε αξιοποιώντας τα δώρα της γης, ενώ παράλληλα στηρίζουμε τον οργανισμό και τις νοητικές μας λειτουργίες.

Λαμπερά χαμόγελα, λαμπερές στιγμές

Μια τέτοια δυνατότητα μας προσφέρεται και μέσα από τη νέα ολοκληρωμένη σειρά φυσικών νοοτροπικών της Neubria, και συγκεκριμένα μέσα από το Neubria Mood, το 2-σε-1 νοοτροπικό και πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μείγμα μετάλλων, εξειδικευμένων μειγμάτων βοτάνων και φόρμουλας βιταμινών, απολύτως φυσικής προέλευσης που αποδεδειγμένα επιδρούν θετικά στη λειτουργία του εγκεφάλου μας, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη διάθεσή μας και υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Στα συστατικά του Neubria Mood, που έχουν ελεγχθεί στο σύνολό τους για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και βιταμίνες Α, C, D, E, B6, B12, φολικό οξύ, αλλά και ψευδάργυρος, χαλκός, σίδηρος και σελήνιο.

Ινδική σοφία

Η ασβαγκάντα και ο κουρκουμάς, δυο συστατικά που χρησιμοποιούνται συχνά στην παραδοσιακή θεραπευτική σχολή της Ινδίας, την Αγιουρβέδα, αποδεικνύουν την ισχύ τους εδώ και χιλιετίες – πλέον και μέσα από κλινικές δοκιμές. Η προσθήκη τους στο Neubria Mood εξασφαλίζει την ενίσχυση της νοητικής μας λειτουργίας και της συγκέντρωσής μας, όπως επίσης και την υποστήριξη του νευρικού μας συστήματος. Επιπλέον, μας βοηθά να επιδεικνύουμε ψυχική και σωματική εγρήγορση σε περιόδους κόπωσης.

Ροντιόλα για όλα

Ένα βότανο που ανήκει επίσης στο οπλοστάσιο των αγιουρβεδικών θεραπευτών, χρειάζεται όμως ειδική μνεία για τα οφέλη του στη διάθεση, καθώς έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην εξισορρόπηση του συναισθηματικού στρες, αλλά και της σωματικής προσπάθειας. Πρόκειται, φυσικά, για τη ροντιόλα, που έχει μελετηθεί σε αρκετές δοκιμές για τα οφέλη της στη διάθεση, ενώ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις αντιληπτικές και γνωστικές λειτουργίες και τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Ροντιόλα

Πολύτιμα μπαχαρικά

Το σαφράν είναι ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά του πλανήτη – όμως διαρκώς μας υπενθυμίζει ότι αξίζει πλήρως την τιμή του. Ο «κρόκος», όπως είναι το ελληνικό όνομά του, περιέχει ζεαξανθίνη, λυκοπένιο, βήτα καροτένιο, πολυσακχαρίτες και περισσότερες από 150 ενώσεις με αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μεταξύ άλλων, όλες αυτές οι ουσίες του χαρίζουν την έντονη αντικαταθλιπτική του δράση και του επιτρέπουν να ενισχύει τη συναισθηματική μας ισορροπία και την αίσθηση χαλάρωσης, αλλά και να μας βοηθά να διατηρήσουμε θετική διάθεση.

Νους υγιής σημαίνει νους χαρούμενος

Δυο ακόμη ουσίες που περιέχονται στο Neubria Mood μπορούν να αλλάξουν όχι μόνο τη διάθεσή μας, αλλά και την πνευματική μας απόδοση. Πρόκειται για την κιτικολίνη, μια ουσία που παρέχει στο μυαλό μας την ενέργεια που χρειάζεται για να παραμείνει σε εγρήγορση και την L-Θεανίνη, ένα ισχυρό νοοτροπικό που προάγει την καλή διάθεση και τη συναισθηματική σταθερότητα. Η L-Θεανίνη είναι πάντοτε ευεργετική, δείχνει όμως το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων της όταν τη χρειαζόμαστε περισσότερο: Σε περιόδους άγχους, στρες, ανησυχίας και ευερεθιστότητας.

V. Ο ποιοτικός ύπνος δεν είναι… άπιαστο όνειρο
Δίνουμε τέλος στα κουρασμένα πρωινά

Πόσες ώρες κοιμάστε το βράδυ; Ή για να το θέσουμε πιο σωστά, πόσο ποιοτικές είναι οι ώρες που κοιμάστε το βράδυ; Δυσκολεύεστε να υπολογίσετε; Είναι απλό: Αν το πρώτο πρωινό φως σάς βρίσκει εξαντλημένη, σε εντελώς διαφορετική θέση από αυτή που αποκοιμηθήκατε ή αν προλαβαίνετε να μετρήσετε ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό προβάτων μέχρι επιτέλους να νιώσετε τα μάτια σας να βαραίνουν, τότε ακόμη κι αν «κοιμάστε» για ένα ολόκληρο οκτάωρο, ο ύπνος σας δεν είναι επαρκής.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σας λείπουν ώρες. Το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεστε απλώς κάτι που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να απαλλαγείτε από την υπερένταση και να απολαύσετε έναν συνεχή, βαθύ και ανακουφιστικό ύπνο. Ακούγεται… ονειρικό; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες λύσεις – και αρκετές από αυτές, είναι 100% φυσικές.

Η φόρμουλα της ξεκούρασης

Για παράδειγμα, τα φυτικά νοοτροπικά, δηλαδή οι ουσίες που αποδεδειγμένα επηρεάζουν θετικά τη λειτουργία του εγκεφάλου μας, είναι σε θέση να μας προσφέρουν τη χαλάρωση που απαιτείται για έναν ύπνο χωρίς ανησυχία και διακοπές. Στην νέα αυτή κατηγορία συμπληρωμάτων διατροφής ξεχωρίζουν επιλογές όπως το Neubria Sleep, χάρη στις εκτεταμένες κλινικές δοκιμές που έχουν διενεργηθεί για τη βέλτιστη επιλογή των αποτελεσματικών και απολύτως ασφαλών συστατικών του, που έχουν πολλαπλά οφέλη για την πνευματική και σωματική μας υγεία.

Το Neubria Sleep αποτελείται από μείγμα βοτάνων και μια φόρμουλα βιταμινών – δηλαδή από το μείγμα «Bliss» – καιαπό φυσικές ουσίες, που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και βελτιώνουν τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου μας, δίνοντας τέλος στα κουρασμένα πρωινά.

Τέλος στις βραδινές στροφές

«Bliss» σημαίνει ευτυχία, και η αλήθεια είναι πως ακριβώς αυτό αισθανόμαστε όταν επιτέλους καταφέρνουμε να χαλαρώσουμε, χωρίς πρώτα να έχουμε κάνει τριάντα περιστροφές γύρω από τον εαυτό μας. Και καθένα από τα συστατικά του βοτανικού μείγματος, δηλαδή το μελισσόχορτο, ο λυκίσκος, το χαμομήλι και ο κρόκος βάζουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την υπέροχη αίσθηση.

Αντικαθιστούμε τα προβατάκια με τον… λυκίσκο

Πόσο ταιριαστό που ένα από τα βότανα που μπορούν να μας απαλλάξουν από το να… μετράμε προβατάκια, συμβαίνει να ονομάζεται λυκίσκος; Πρόκειται για ένα ήπιο, φυσικό ηρεμιστικό, ικανό να καταπολεμήσει την αϋπνία και τη νευρικότητα, όπως έχει αποδειχθεί και μέσα από κλινικές μελέτες. Οι καταπραϋντικές του ιδιότητες ενισχύουν τη δράση άλλων χαλαρωτικών βοτάνων, όπως το μελισσόχορτο.

Νυχτερινά κάλαντα

«Και το μελισσοβότανο, να νίβονται οι κυράδες»: Ακόμη κι αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τις ευεργετικές ιδιότητες του μελισσόχορτου, αρκεί μια μικρή… λαογραφική μελέτη για να διαπιστώσετε ότι τα οφέλη του ήταν γνωστά στον ελλαδικό χώρο επί ολόκληρους αιώνες. Το χαλαρωτικό αυτό βότανο μας βοηθά να χαλαρώσουμε, αλλά και να κοιμηθούμε βαθύτερα, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη διάθεσή μας και τις νοητικές μας λειτουργίες. Το καλύτερο; Καταπολεμά κι έναν ακόμη συνηθισμένο παράγοντα που οδηγεί σε άγρυπνα βράδια: Τη δυσπεψία.

Χρυσαφένιο χαμομήλι

Εδώ και αιώνες, οι άνθρωποι επιλέγουν μια κούπα του βοτάνου με το εκλεπτυσμένο άρωμα πριν τον ύπνο. Και έχουν απόλυτο δίκιο, αφού οι καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες έχουν αποδειχθεί και σε κλινικές μελέτες, που έδειξαν ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου, ειδικά στους ηλικιωμένους.

Χαμομήλι

Κρόκος ο πολυτάλαντος

Όσα και να γράψουμε για τα… ταλέντα του σαφράν, θα είναι λίγα. Εκτός από την ικανότητά του να μας φτιάχνει τη διάθεση, ο κρόκος έχει αποδειχθεί σε προκλινική αξιολόγηση ότι μας βοηθά και να κοιμηθούμε καλύτερα, χάρη στις ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητές του – ειδικά αν συνδυαστεί και με άλλα χαλαρωτικά βότανα. Το αίσθημα της ηρεμίας που μας χαρίζει, δεν προσφέρει μόνο ανέφελες νύχτες, αλλά και ανεβασμένη διάθεση.

Ωραίες κοιμωμένες

Από τη στιγμή που θα αποκοιμηθούμε, την κατάσταση αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα συστατικά του Neubria Sleep: Το μαγνήσιο, η βιταμίνη D, το φολικό οξύ και η τρυπτοφάνη, μας βοηθούν να κοιμηθούμε χωρίς διαρκείς αναταράξεις και ξυπνήματα.

Ίσως δεν το γνωρίζατε, όμως η έλλειψη μαγνησίου έχει συνδεθεί γενικώς με διάφορες διαταραχές ύπνου, καθώς το συγκεκριμένο μέταλλο συνδέεται με τη φάση REM του ύπνου. Επιπλέον, η παρουσία του «ρίχνει» τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, που προσπαθεί να μας κρατήσει άγρυπνους.

Αντιστοίχως, έχει αποδειχθεί ότι η προσθήκη βιταμίνης D σε συμπληρώματα διατροφής έχει την ικανότητα να σταθεροποιεί και να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αλλά και να αυξάνει τη διάρκειά του, ενώ το φολικό οξύ αναλαμβάνει να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες – και προστατεύοντας τα κύτταρά μας, μας βοηθά και να κοιμηθούμε καλύτερα, αλλά και να έχουμε καλύτερη διάθεση.

Τέλος, το Neubria Sleep περιλαμβάνει και την ουσία που έκανε διάσημη τη… γαλοπούλα, ως φυσικό ηρεμιστικό: Πρόκειται, φυσικά, για την τρυπτοφάνη, την πρόδρομη ουσία της σεροτονίνης, που εξισορροπεί τη διάθεσή μας και υποστηρίζει την παραγωγή μελατονίνης, δηλαδή της ορμόνης του εγκεφάλου που ελέγχει τον κύκλο του ύπνου και η οποία περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στο χριστουγεννιάτικο πουλερικό. Η δράση της στην βελτίωση της διάρκειας και της ποιότητας του ύπνου έχει αποδειχθεί ερευνητικά, ενώ παρά το γεγονός ότι η ηρεμιστική της δράση είναι αρκετά άμεση (περίπου 30 λεπτά μετά τη λήψη), η τρυπτοφάνη δεν επηρεάζει αρνητικά την απόδοση της επόμενης μέρας.

Μείγμα βοτάνων, φόρμουλες βιταμινών και μέταλλα γίνονται ο καλύτερος σύμμαχός μας για ξεκούραστες νύχτες – επομένως και για ισχυρό οργανισμό. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καλός ύπνος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην υγεία μας, αλλά και στην ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας.

Ανακαλύψτε όλη τη σειρά φυτικών νοοτροπικών Neubria εδώ.

Like us on facebook : https://www.facebook.com/neubriagreece

Follow us on Instagram : https://www.instagram.com/neubria_gr/

Θα τα βρείτε στα φαρμακεία.