Τα πινέλα μακιγιάζ παίζουν καθοριστικό ρόλο για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε αυτήν την τέλεια εμφάνιση. Σε τελική ανάλυση, σας βοηθούν να εφαρμόσετε το κονσίλερ, να βάλετε σωστά το ρουζ αλλά και να αποκτήσετε την φυσική λάμψη του highlighter. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά χωρίς να τις καθαρίζετε τακτικά.

Όταν δεν καθαρίζετε τα πινέλα σας συχνά, στην πραγματικότητα αυξάνεται ο κίνδυνος να τοποθετήσετε βακτήρια και νεκρά κύτταρα απευθείας στο δέρμα σας. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την επιδερμίδα σας, όπως η εμφάνιση τοπικών ερεθισμών.

Πώς να καθαρίζετε τα πινέλα σας

«Ο στόχος με τον καθαρισμό των πινέλων σας είναι να το κάνετε προσεκτικά, αλλά και με γνώμονα την ασφάλεια της επιδερμίδας σας» λέει ο δερματολόγος δρ. Ife J. Rodney. Το μόνο που χρειάζεστε, λέει, είναι λίγο χλιαρό νερό και λίγο αρωματικό σαπούνι, απαλό καθαριστικό ή σαμπουάν για μωρά:

  • Ξεπλύνετε τις τρίχες στο νεροχύτη υπό γωνία προς τα κάτω.
  • Βουτήξτε τις τρίχες στο καθαριστικό σας.
  • Περιστρέψτε το πινέλο στο χέρι σας για να δημιουργήσετε αφρούς και καθαρίστε τις τρίχες με τα δάχτυλα και τα χέρια σας.
  • Ξεπλύνετε το σαπούνι.
  • Πιέστε το πινέλο σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα για να αποβάλλετε το νερό και την υγρασία.
  • Αφήστε τα να στεγνώσουν με τις τρίχες στραμμένες προς τα κάτω.

Πόσο συχνά πρέπει να τα καθαρίζουμε

Οι ειδικοί συνιστούν να καθαρίζετε τα πινέλα μακιγιάζ σας κάθε επτά έως 10 ημέρες για να απαλλαγείτε από τυχόν επιβλαβή βακτήρια, αλλά ο δρ. Ife J. Rodney επισημαίνει ότι θα πρέπει να τα καθαρίζετε δύο φορές την εβδομάδα, αν βάφεστε καθημερινά.

. «Όχι μόνο θα μειώσεις τις πιθανότητες μεταφοράς βακτηρίων και νεκρού δέρματος στο πρόσωπό σου, αλλά και οι βούρτσες θα έχουν καλύτερη απόδοση», εξηγεί.