Οι επιλογές φαγητού μιας μαμάς κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να επηρεάσουν την διατροφή του παιδιού, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ως εκ τούτου, οι εγκυμονούσες πρέπει να τρώνε μια ποικιλία τροφίμων όταν είναι έγκυες, έτσι ώστε το μωρό να εκτίθεται σε όσο το δυνατόν σε περισσότερες και διαφορετικές γεύσεις.

Πώς επηρεάζεται η διατροφή του παιδιού;

Αυτό με την σειρά του, θα βοηθήσει το παιδί και θα το κάνει πιο πρόθυμο σε διαφορετικές γεύσεις και υφές, ήδη από την νεαρότερη παιδική ηλικία.

Σύμφωνα με τον δρ. Damayanti R. Sjarif, Παιδίατρος και Σύμβουλος Διατροφής & Μεταβολικών Νόσων, μόλις μια γυναίκα μείνει έγκυος, αυτό που επιλέγει να φάει μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού.

Ενώ, όπως επισημαίνει ο ίδιος, μια μητέρα που θα θηλάσει θα περάσει διαφορετικά προφίλ γεύσης στο βρέφος.

Ποικιλία στην εγκυμοσύνη

Είναι επιτακτική ανάγκη, σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού να τρώτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία τροφίμων. Σε όσα περισσότερα τρόφιμα εκτίθεται ένα μωρό, τόσο λιγότερο πιθανό θα είναι να γίνει μεγαλώνοντας επιλεκτικό και να τρώει μόνο συγκεκριμένα γεύματα, τρόφιμα ή και συνδυασμούς.

Αντίθετα, εάν μια μητέρα επιλέξει να περιορίσει αυτό που τρώει και είναι περισσότερο επιλεκτική η ίδια, το ίδιο χαρακτηριστικό είναι πιθανό να μεταφερθεί και στο μωρό.

Μια ποικιλία τροφίμων πρέπει να δοκιμάζεται από το βρέφος όταν είναι έτοιμο να δοκιμάσει και στερεά τρόφιμα. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό, Proceedings of the Nutrition Society, τα παιδιά που είναι επιλεκτικά, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν μια ποικιλία διατροφικών ανεπαρκειών.

Μερικές από αυτές, περιλαμβάνουν τη μη λήψη αρκετών ινών στη διατροφή που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, χαμηλά επίπεδα σιδήρου και ψευδαργύρου.