Μπορεί να το ξέρουμε και ως πιπερόριζα, ωστόσο το τζίντζερ που κάποτε δεν ήταν τόσο δημοφιλές, είναι ένα συστατικό που πλέον χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά σε μαγειρικές συνταγές και ροφήματα. Οι  φαρμακευτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια, αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία,  διαθέτει πλούσια καλλυντική δράση για το δέρμα και τα μαλλιά.

Το παρακάτω scrub έχει το αποτέλεσμα μίας spa θεραπείας, αφού κάνει λείο και λαμπερό το δέρμα ενώ συμβάλλει και στην αντιμετώπιση του πρηξίματος και της κατακράτησης, γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

DIY συνταγή για απολεπιστικό σώματος με τζίντζερ

-3 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ

-1 ποτήρι νερού μαύρη ή καφέ ζάχαρη

-½ ποτήρι νερού έλαιο της αρεσκείας μας, π.χ. ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας, αβοκάντο κλπ.

Η διαδικασία

Καθαρίζουμε και βάζουμε στο μπλέντερ το τζίντζερ ώσπου να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό του. Προσθέτουμε το έλαιο, το οποίο θα ενισχύσει την υγρασία της επιδερμίδας και θα της προσδώσει έξτρα λάμψη και στη συνέχεια τη ζάχαρη, η οποία θα επιταχύνει την ήπια απολέπιση απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα και ρύπους. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα  να γίνει ομοιόμορφο. Το scrub μας είναι έτοιμο για χρήση.

Οδηγίες εφαρμογής

Μετά το βραδινό ντους, σκουπιζόμαστε ταμποναριστά ώστε η επιδερμίδα να παραμείνει νωπή. Βάζουμε στις παλάμες μας την ποσότητα που χρειάζεται και κάνουμε κυκλικό μασάζ με φορά από τα πόδια προς την κοιλιά και τα χέρια.  Για πιο εντατική απολέπιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία λούφα ή μία βούρτσα σώματος. Τέλος, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και σκουπιζόμαστε απαλά.

Οσο μείγμα μας περισσέψει το φυλάμε σε ένα πλαστικό βαζάκι που κλείνει καλά.

Προσοχή:

-Αποφεύγουμε την επαφή με τα μάτια, γιατί μπορεί να ερεθιστούν λόγω του τζίντζερ.

– Όπως σε κάθε συνταγή ομορφιάς με φυσικά συστατικά, καλό είναι πριν την εφαρμόσουμε να τη δοκιμάσουμε σε ένα σημείο του δέρματός μας, π.χ. στο χέρι για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε αλλεργία στο τζίντζερ.

-Επίσης, αν διανύουμε περίοδο εγκυμοσύνης, αποφεύγουμε αυτή τη συνταγή επειδή προκαλεί υπεραιμία.