Στην αρχή του καλοκαιριού κάνει την εμφάνισή του στους πάγκους μαναβικής για να ενισχύσει την υγεία μας αλλά και την άμυνα της επιδερμίδας μας. Το βερίκοκο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, α και β-καροτενοειδή, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα που αποτελεί και ένα εξαιρετικό συστατικό ομορφιάς και πιο συγκεκριμένα, το έλαιό του. Το βερικοκέλαιο, που προκύπτει από την έκθλιψη των καρπών του δέντρου, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από τους λαούς της Μέσης Ανατολής ώστε να διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και λεία, χωρίς ρυτίδες.

Εμείς μπορούμε να το εφαρμόσουμε είτε σκέτο είτε σε συνδυασμό με άλλα φυσικά έλαια, στο σώμα και στο πρόσωπο, μετά την ηλιοθεραπεία, για άμεση ενυδάτωση, αναζωογόνηση και λάμψη. Επιπλέον,  είναι εξαιρετικό για τα αδύναμα μαλλιά και προστατεύει το τριχωτό.

Βερικοκέλαιο: Οι καλλυντικές ιδιότητές του στο δέρμα

-Ενυδατώνει σε βάθος

-Αυξάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του

-Προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές

-Χαρίζει λάμψη και απαλότητα

-Καταπολεμά την ξηροδερμία και το ξεφλούδισμα

-Εξουδετερώνει  τις ελεύθερες ρίζες και τις φθορές που προκαλούν στο δέρμα οι ακτίνες UV

-Αναζωογονεί τα κύτταρα και αυξάνει το ποσοστό υγρασίας τους

-Η ελαφριά υφή του του επιτρέπει να διεισδύει και να δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, προσφέροντας ουσιαστική λύση στην ξηρότητα.

Αfter sun ελιξίριο με βερικοκέλαιο

Θα χρειαστούμε

* 50 γρ. έλαιο καρύδας

* 50 γρ. βερικοκέλαιου

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε μια μεγάλη κούπα καφέ και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι (ιδανικά με αντλία σε μορφή σπρέι, αλλιώς σε ένα απλό μπουκαλάκι).

Οδηγίες χρήσης

Μετά το ντους,  σκουπιζόμαστε ταμποναριστά και ψεκάζουμε το σώμα μας με το έλαιο. Εναλλακτικά, ρίχνουμε στις παλάμες μας την απαιτούμενη ποσότητα προκειμένου να καλύψουμε τις γάμπες, τα χέρια, το ντεκολτέ και τους ώμους. Στη συνέχεια, κάνουμε μασάζ στις συγκεκριμένες περιοχές, με μικρές κυκλικές κινήσεις, ώσπου το έλαιο να απορροφηθεί από το δέρμα. Μέσα σε λίγα λεπτά θα διαπιστώσουμε ότι έχει γίνει λείο, απαλό, με λαμπερό χρώμα υγείας.