Το απολαμβάνουμε στο πρωινό μας μαζί με βρώμη, το τρώμε ως επιδόρπιο όταν θέλουμε μια πιο υγιεινή εναλλακτική και το χρησιμοποιούμε ως βάση για τα πιο θρεπτικά smoothies. Έχει γίνει ανάρπαστο κι όχι αδίκως, αφού εκτός από τα πολλά του οφέλη για τον οργανισμό εσωτερικά, το γιαούρτι χαρίζει και μια λαμπερή νεανική όψη της επιδερμίδας.

Γιαούρτι, ένα φυσικό καλλυντικό

Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη Α, ιχνοστοιχεία και προβιοτικά, το γιαούρτι είναι μια τροφή που αγαπά το γαστρεντερικό μας σύστημα. Ωστόσο, μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα αλλά και τα μαλλιά μας όταν εφαρμόζεται τοπικά, αφού έχει αποτοξινωτικές, μαλακτικές, τονωτικές και εξισορροπητικές ιδιότητες για κάθε τύπο δέρματος.

Με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, αλλά και σε βιταμίνες Α και Β, το γιαούρτι συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών και στη διατήρηση γερών οστών, αποκαθιστά τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και προάγει τη συνολική υγεία.

Η υψηλή του θρεπτική αξία το έχει καθιερώσει ως μία από εκείνες τις τροφές που δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο και τη διατροφή μας, ωστόσο το γιαούρτι αξίζει μια θέση και στην περιποίησή μας.

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα

Τα λιπαρά του ενυδατώνουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της.

Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α τού χαρίζει αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες.

Χάρη στη δροσιστική υφή του καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς στην επιδερμίδα.

Το γαλακτικό οξύ που περιέχει κάνει ήπια απολέπιση στο δέρμα.

Καταπολεμά την ακμή χάρη στην αντιβακτηριδιακή και την αντιμυκητιασική του δράση.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Ενυδατική μάσκα προσώπου

Ανακατεύουμε 1 κουταλιά πλήρες γιαούρτι με 1 κουταλιά μέλι και απλώνουμε το μείγμα σε νωπή επιδερμίδα. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για περίπου 10 λεπτά και ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό.

Ως απολεπιστικό προσώπου

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας  βρώμη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Αναμείξτε καλά τα συστατικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά προτού το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό ύφασμα για να καθαρίσετε τυχόν κομμάτια βρώμης που έχουν απομείνει.

Ως μάσκα προσώπου

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή πάστα και εφαρμόστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και τον λαιμό σας. Αφήστε το μείγμα για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ενυδατώστε το δέρμα σας.