Έχετε αποδεχτεί τη νέα εικόνα του σώματός σας και ίσως διαπιστώνετε με έκπληξη πως κάνετε σεξ συχνότερα από ό,τι φανταζόσασταν. Πλέον αντί για το έντονο πάθος, κυριαρχεί η χαλαρότητα – ίσως ακόμη και το γέλιο. Ωστόσο, διάφορα προβλήματα υγείας, όπως επίσης και το άγχος πως το σεξ είναι μια σωματική δραστηριότητα με υπερβολικά μεγάλη ένταση για τον οργανισμό σας, ενδέχεται να λειτουργούν αποτρεπτικά. Τέλος, η συνταξιοδότηση και τα αισθήματα «παροπλισμού» που τη συνοδεύουν συχνά, πολλές φορές οδηγεί τους ανθρώπους αυτής της ηλικίας σε περιόδους κατάθλιψης και απουσίας ερωτικού ενδιαφέροντος.

Πώς θα γίνει καλύτερο;

  • Ρωτήστε τον γιατρό σας: Αν ανησυχείτε πως το σεξ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία της καρδιάς σας, απευθυνθείτε σε έναν καρδιολόγο για να σας προτείνει τις κατάλληλες εξετάσεις.
  • Πειραματιστείτε: Κατά πάσα πιθανότητα δεν σας αρέσουν πια τα ίδια πράγματα με το παρελθόν. Τι καλύτερο από το να εξερευνήσετε εκ νέου το σώμα σας;
  • Απλώς κάντε το: Όσο πιο συχνά κάνετε σεξ, τόσο περισσότερο θα το επιθυμείτε και θα το απολαμβάνετε. Ο κίνδυνος για την καρδιά σας θα μειωθεί, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί η ελαστικότητα και η υγρασία του κόλπου. Η έκλυση ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης, οδηγεί σε ποιοτικό ύπνο και χαλαρότητα, πράγματα που αποτελούν προϋποθέσεις για την ερωτική σας διάθεση.