Εσύ ξέρεις ότι υπάρχει ένα είδος χορού συνώνυμο του φλερτ; Και όμως… Η σάλσα μας φέρνει κοντά με το άλλο φύλο και συνάμα μας γυμνάζει.

Πρόκειται για έναν γρήγορο χορό με προέλευση από την Κούβα όπου Αφρικανοί σκλάβοι τον χρησιμοποιούσαν ως τρόπο έκφρασης των πολιτισμικών τους εθίμων. Με την μεταφορά των σκλάβων στην Αμερική από Ευρωπαίους, μεγάλο μέρος του εγχώριου πληθυσμού ήρθε σε επαφή με το συγκεκριμένο στυλ. Χάρις την μοντέρνα μουσική, τις εντυπωσιακές φιγούρες και τη δυνατότητα αυτοσχεδιασμού μπήκε η σάλσα δυναμικά στο προσκήνιο την εποχή που το μάμπο άρχισε να χάνει δημοτικότητα.

Τι σχέση έχει όμως με τον έρωτα;

Χορεύεται σε ζευγάρια και δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται ως χορός της αποπλάνησης. Οι κινήσεις του χορού είναι ιδιαίτερα αισθησιακές καθώς επικεντρώνονται στους γοφούς, το στήθος και τον θώρακα. Επίσης βοηθούν το σώμα του χορευτή να αποκτήσει χάρη και ευλυγισία πράγμα που μπορεί να αποτελέσει πομπό έλξης για το αντίθετο φύλο.

Την ίδια ώρα, γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες σώματος υποβοηθώντας στη σύσφιξη των κοιλιακών μυών ενώ ταυτόχρονα γυμνάζονται αποτελεσματικά τα άκρα. Ακόμα, τονωνεί την αυτοπεποίθηση και μειώνει το άγχος. Με τον χορό έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει ο καρδιακός ρυθμός και πέφτει η πίεση, και παρόλο που η αδρεναλίνη ανεβαίνει το σώμα χαλαρώνει. Όσο λιγότερο άγχος υπάρχει τόσο πιο ανοιχτοί είμαστε σε νέες γνωριμίες και διαθέσιμοι για διάφορες δραστηριότητες.

Τέλος, βελτιώνει τη διάθεση. Καθώς, είναι ξεσηκωτικός χορός ανεβάζει τη διάθεση και εξασφαλίζει ευφορία άρα τόσο περισσότερο ελκύει κάποιος τους γύρω του.

Ακολουθήστε το στο Google News