Άσχετα με την ηλικία μας οι ρυτίδες έκφρασης μπορεί να σχηματιστούν πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε, ιδίως αν συνηθίζουμε τις γκριμάτσες ή έχουμε τη λάθος στάση στον ύπνο (μπρούμυτα και στο πλάι).

Οι παράγοντες που επιδεινώνουν το φαινόμενο, εκτός από τη χρονογήρανση, είναι πολλοί: η φωτογήρανση, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η αφυδάτωση, οι ορμονικές αλλαγές, η κακή διατροφή, η έλλειψη περιποίησης αλλά και οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι κάποιοι από αυτούς.

Οι ρυτίδες στο μέτωπο οφείλονται φυσικά και στο στρες που ασυναίσθητα μας κάνει να συνοφρυωνόμαστε ή να σηκώνουμε τα φρύδια  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οριζόντιες γραμμές.

Αν και δεν μπορούμε μόνοι μας να τις εξαφανίσουμε απόλυτα, μπορούμε εν τούτοις να τις μειώσουμε. Ας δούμε ποιοι είναι οι καλύτεροι φυσικοί τρόποι για να λειάνουμε τις ρυτίδες στο μέτωπο μόνοι μας στο σπίτι.

Τι να κάνουμε:

– Μασάζ

Το απαλό μασάζ είτε με τα δάχτυλα είτε ακόμα καλύτερα με ένα facial roller θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος θρέφοντας και αναζωογονώντας τους δερματικούς ιστούς. Επιπλέον θα χαλαρώσει τους μύες του προσώπου, οι οποίοι καθώς συσπώνται σχηματίζουν σταδιακά ρυτίδες.

Tip: Αρχικά, εφαρμόζουμε τον  ενυδατικό ορό, λάδι ή την ενυδατική κρέμα στην επιδερμίδα. Έπειτα, τοποθετούμε το roller στο μέτωπο και κάνουμε μασάζ με ανοδικές κινήσεις. Ασκούμε όση πίεση μας είναι ευχάριστη. Η διαδικασία εκτός από υπεραιμία, βοηθά στην απορρόφηση των ενεργών συστατικών που περιέχουν οι καλλυντικές μας συνθέσεις.

-Ελαιο καρύδας

Εξαιρετικό για την ενυδάτωση και τη θρέψη της ξηρής επιδερμίδας και τη μείωση των λεπτών γραμμών που οφείλονται στην αφυδάτωση. Επίσης περιέχει αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην πρόληψη νέων ρυτίδων.

-Αλόε βέρα ως μάσκα

Σε καθαρή επιδερμίδα κάνουμε μασάζ με εκχύλισμα αλόε βέρα. Το αφήνουμε 15-20’ και έπειτα ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με νερό. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα. Το φυτικό αυτό συστατικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και επανορθωτικούς παράγοντες ενισχύει και κάνει πιο ανθεκτική και ενυδατωμένη την επιδερμίδα, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές.

-Νερό και λαχανικά

Καμία καλλυντική μέθοδος δεν υποκαθιστά την αξία της καλής διατροφής. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού αλλά και η βιταμίνη C που ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης είναι το Α και το Ω για να προλάβουμε και να λειάνουμε τις λεπτές γραμμές που αργότερα εγκαθίστανται μόνιμα στο πρόσωπό μας ως ρυτίδες.

-Απολέπιση δυο φορές την εβδομάδα

Η καλύτερη σπιτική και εύκολη μέθοδος για να προάγουμε τη φυσική ανανέωση των κυττάρων.