Ακόμα και όταν νομίζετε ότι έχετε φορέσει άφθονο αντηλιακό, φροντίζοντας να καλύπτετε κάθε περιοχή του σώματος, από το κεφάλι έως τα δάχτυλά σας, είναι σύνηθες στο τέλος της ημέρας τελικά να παρατηρείτε ότι έστω και λίγο, τελικά – πάλι – καήκατε από τον ήλιο.

Το μυστικό για γρήγορη ανακούφιση αν καήκατε

Ευτυχώς, ακόμα και αν τα ηλιακά εγκαύματα μας ταλαιπωρούν και μπορούν να γίνουν το λιγότερο επίπονα, υπάρχει μια λύση για γρήγορη ανακούφιση από την ενοχλητική αίσθηση.

Αντί να αλείψετε την περιοχή που έχει κοκκινήσει με αλόε, ο λογαριασμός του Beauty Hacks με περισσότερους από 700.000 ακολούθους στο Tik Tok, μας προτείνει κάτι νέο: Παγωμένα παγάκια αλόης. Από μόνη της, είναι γνωστό ότι μπορεί να μειώσει την φλεγμονή για αυτό και αποτελεί  συστατικό σε τόσα πολλά προϊόντα after-sun.

Αν συνδυάσετε τις θεραπευτικές δράσεις της αλόης με την παγωμένη αίσθηση από τα παγάκια, τότε θα νιώσετε άμεση ανακούφιση και η φλεγμονή θα μειωθεί στο σημείο ακόμα περισσότερο.

Έτσι θα τα φτιάξετε

Απλώς γεμίστε ένα δίσκο για παγάκια (προτείνεται ένας δίσκος σιλικόνης για να είναι πιο εύκολο να βγάλετε τα παγάκια σας) με το προϊόν αλόης της επιλογής σας και αφήστε τον στο καταψύκτη, περίπου μία μέρα πριν πάτε για μπάνιο.

Αφού επιστρέψετε από το μπάνιο σας, αν διαπιστώσετε ότι πράγματι έχετε καεί από τον ήλιο, τότε μπορείτε να βγάλετε μερικά παγάκια, να τα αφήσετε για λίγο εκτός κατάψυξης και έπειτα να περάσετε το σημείο με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Ανάλογα με την περιοχή και την ανάγκη ενυδάτωσης μπορεί να χρειαστείτε περισσότερα από ένα.

Η καλύτερη λύση;

Το αντηλιακό. Όσο εύκολο και χρήσιμο και αν είναι αυτό το hack δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσουμε ένα ηλιακό έγκαυμα είναι να αποφύγουμε την εμφάνισή του ευθύς εξαρχής.

Το πιο αποτελεσματικό μέσο για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιείτε πάντα SPF 30 ή υψηλότερο και να θυμάστε να το εφαρμόζετε κάθε 1,5 περίπου ώρα ή και νωρίτερα αν κολυμπάτε συχνά ή αν οι υψηλές θερμοκρασίες σας κάνουν να ιδρώνετε πολύ.