Το να ξυπνήσετε νωρίς όταν νιώθετε έντονη κούραση, μπορεί να είναι δύσκολο ενώ αν σκεφτείτε ότι πρέπει να είστε στην δουλειά το συντομότερο δυνατόν γίνεται μόνο δυσκολότερο. Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε τις συνήθειες ύπνου σας και να κάνετε το πρωινό ξύπνημα νωρίς όχι μόνο εύκολο αλλά και κάτι εντελώς φυσικό.

Έτσι θα ξυπνήσετε νωρίς χωρίς κόπο

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την αίσθηση κόπωσης είναι να την αποτρέψετε με το να κοιμηθείτε τουλάχιστον επτά έως και εννέα ώρες ύπνου ανά βράδυ. Ταυτόχρονα, η εξουσιοδοτημένη σύμβουλος Kate Skurat επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να εξασκηθείτε στην καλή υγιεινή ύπνου.

Δοκιμάστε να κοιμηθείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, σε δροσερή θερμοκρασία και σε άνετο κρεβάτι. Επιπλέον συνιστά να αποφεύγετε τις οθόνες και το φαγητό τουλάχιστον δύο ώρες πριν ξαπλώσετε για να προετοιμαστεί το σώμα σας κατάλληλα.

Μερικές ακόμα συμβουλές για να καταφέρετε να ξυπνήσετε νωρίς, περιλαμβάνουν:

Αλλάξτε θέση στο ξυπνητήρι

Μπορεί να το ακούτε συχνά και υπάρχει λόγος: Αυτό το απλό κόλπο λειτουργεί. Το να τοποθετήσετε το ξυπνητήρι ή το τηλέφωνό σας μακριά σας αναγκάζει να σηκωθείτε από το κρεβάτι μόλις χτυπήσει και προτού μπείτε στον πειρασμό να πατήσετε αναβολή.

Έτσι, παρόλο που μπορεί να μην σας χαρίσει την ιδανική αίσθηση το πρωί, τα επίπεδα ενέργειας σας για το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι καλύτερα.

Φτιάξτε το κρεβάτι σας

Μόλις σηκωθείτε, κλείστε το ξυπνητήρι και επιστρέψτε στο κρεβάτι για να το φτιάξετε. Ενώ το στρώσιμο του κρεβατιού μπορεί να αποτελεί αγγαρεία που δεν θέλετε να κάνετε από παιδί, για πολλούς ανθρώπους αυτή η απλή πράξη μπορεί να λειτουργήσει ενθαρρυντικά, αποτελώντας το πρώτο επίτευγμα της ημέρας.

Αυτό θα σας ενεργοποιήσει και θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την διάθεσή σας.

Καθίστε

Εάν το να σηκωθείτε και να φτιάξετε το κρεβάτι σας το πρωί είναι πάρα πολύ, δοκιμάστε απλώς να σηκωθείτε και να καθίσετε στο κρεβάτι σας. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να ξυπνήσετε ή δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να διαβάσετε, να παρακολουθήσετε τηλεόραση ή να κάνετε ό, τι είναι αυτό που σας βοηθά για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και μερικές ασκήσεις stretching για να προετοιμάσετε και το σώμα σας.