Αν κάτι πρέπει να χαρακτηρίζει τα πρωινά μας αυτό είναι η απλότητα. Κι ευτυχώς αυτό που μας προτείνει η διαιτολόγος Brigitte Zeitlin να κάνουμε κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσουμε, για να θωρακίσουμε την υγεία μας είναι εξαιρετικά απλό: Να πίνουμε νερό.

Νερό.. «σύμμαχος» της υγείας

«Το νερό αποτελεί ένα βασικό θρεπτικό συστατικό, που σημαίνει ότι το σώμα μας το απαιτεί κι επομένως μιας και δεν μπορεί να το δημιουργήσει, χρειάζεται να το πάρουμε από την διατροφή μας» επισημαίνει η ίδια.

«Το νερό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την διάθεση, την γνωστική ικανότητα, το σωματικό βάρος, την υγεία της επιδερμίδας, αλλά και την θερμοκρασία του σώματος». Για αυτό και συνιστά να πίνουμε περίπου δύο μεγάλα ποτήρια νερό.

Είναι σημαντικό να πίνουμε επαρκείς ποσότητες νερού καθημερινά και φυσικά μπορούμε να το κάνουμε με όποιον τρόπο θέλετε. «Απλό, κρύο, ζεστό, χλιαρό, με λεμόνι ή χωρίς και με φέτες από οποιοδήποτε φρούτο σας αρέσει» αναφέρει η Brigitte Zeitlin.

«Θα ήταν καλύτερο, ωστόσο, να αποφύγετε το ανθρακούχο, μιας και μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα από τις φυσαλίδες καθώς είναι μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα», επισημαίνει η ίδια. «Μπορεί επίσης να σας αφήσει με μια ψευδή αίσθηση πληρότητας και να μην φάτε καλό πρωινό» εξηγεί.

Γιατί να πίνουμε νερό το πρωί;

Το να πίνετε νερό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας αποτελεί μία από τις πιο υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε. Γιατί, όμως να το κάνουμε πρώτο πράγμα το πρωί;

Ενδυναμώνει την εγκεφαλική λειτουργία

«Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι η ώθηση στη γνωστική λειτουργία, καθώς το νερό βοηθά τον εγκέφαλό μας» επισημαίνει η Brigitte Zeitlin. Αντίθετα, η αφυδάτωση έχει συσχετιστεί με μειωμένη εγρήγορση ευερεθιστότητα και σύγχυση.

Σας προετοιμάζει για το πρωινό σας

«Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι ένα μεγάλο ποτήρι νερό βοηθά το σώμα τους να ξυπνήσει και ότι τους προετοιμάζει καλύτερα για το πρωινό τους» αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά. «Εάν δεν αισθάνεστε πείνα το πρωί και τείνετε να το παραλείπετε, δοκιμάστε να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι με δροσερό νερό».

Boost στην διάθεση

Πράγματι, οι ερευνητές επιστημονικής μελέτης διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που συνήθως δεν έπιναν πολύ νερό είχαν σημαντικές βελτιώσεις στη διάθεσή τους, ειδικά όταν πήγαιναν για ύπνο και ξυπνούσαν, αφού είχαν αυξήσει την ημερήσια πρόσληψή τους σε νερό.