Μετά την εμμηνόπαυση η επιδερμίδα αλλάζει και η βασική της έλλειψη είναι τα λιπίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έντονη ξηρότητα και την απώλεια της πυκνότητας, που με τη σειρά τους προκαλούν ακόμα πιο βαθιές ρυτίδες και πτυχώσεις, έλλειψη ελαστικότητας, χαλάρωση και απώλεια του οβάλ του περιγράμματος. Τέλος, το δέρμα γίνεται πιο εύθραυστο, πιο λεπτό, και σκληραίνει λόγω της ξηρότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, η ξηρότητα του δέρματος είναι μία από τις πιο ορατές δερματικές αλλοιώσεις που παρατηρούνται στη μετεμμηνόπαυση. Η αναδόμηση τόσο των ιστών όσο και των λιπιδίων έχει πρωτεύουσα σημασία.

Για την αναδόμηση των λιπιδίων επιλέγουμε συστατικά πλούσια σε ω-3, ω-6 και ω-9, όπως το θρεπτικό βούτυρο καριτέ ή το βούτυρο shea (φυτικό λίπος που ενεργοποιεί τα λιπίδια), έλαιο από πίτουρο ρυζιού, που συν τοις άλλοις περιέχει και βιταμίνη Ε, έλαιο κάρδαμου και αμυγδαλέλαιο, που κάνουν πιο απαλό το δέρμα.

Για την αναδόμηση των ιστών, αναζητάμε βιοενεργά πεπτίδια που ενυδατώνουν σε βάθος τα κύτταρα, φαινόλες, όπως η ρεσβερατρόλη, που καταπολεμούν τις συσσωρευμένες ελεύθερες ρίζες, καθώς και σάκχαρα που διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου και διευκολύνουν την κυκλοφορία των ζωτικών ουσιών στην επιδερμίδα.

Τέλος, τα φυτικά οιστρογόνα (υπάρχουν σε αφθονία στη σόγια, το άγριο yam, το γαρίφαλο, την ίριδα) βοηθούν στη βελτίωση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας.

Πλάνο περιποίησης για την ώριμη επιδερμίδα

 Η φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα είναι θέμα συνολικής στρατηγικής ομορφιάς.

Καθημερινός καθαρισμός

Προτιμάμε γαλακτώματα που έχουν πιο πλούσια υφή, ενώ ευεργετική δράση, ανακούφιση και καταπράυνση θα προσέφερε η συνδυαστική χρήση ιαματικού νερού λόγω των ιχνοστοιχείων και των μεταλλικών συστατικών που περιέχει.

Scrub 1-2 φορές την εβδομάδα

Η απολέπιση βοηθά τη φυσική ικανότητα του δέρματος να αναγεννάται, το απαλλάσσει από τα νεκρά κύτταρα και επιπλέον επιτρέπει στις ενυδατικές κρέμες να διεισδύσουν καλύτερα και να προσφέρουν στο δέρμα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Εναλλάξ, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και μια συσφιγκτική-ενυδατική μάσκα.

Κρέμες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Η συστηματική χρήση μιας ειδικής κρέμας για την ημέρα και μιας για τη νύχτα επιβάλλεται.

Χρήση συνδυαστικού ορού

Σύμφωνα με έρευνες, ο συνδυασμός ενός ορού με μια κρέμα βελτιώνει θεαματικά το δέρμα.

Κατάλληλο make-up

Διαλέγουμε ειδικές συνθέσεις που καλύπτουν και ταυτόχρονα περιποιούνται την επιδερμίδα, χωρίς να συσσωρεύονται στις πτυχώσεις του δέρματος. Για ιδανικό αποτέλεσμα, επιλέγουμε ένα που είναι εμπλουτισμένο και με SPF.

Αντηλιακή προστασία

Για να βάλουμε τέλος στη φωτογήρανση.

Συμβουλές μακιγιάζ για την ώριμη επιδερμίδα

1. Άψογη επιδερμίδα:

Χρησιμοποιήστε μια σιλικονούχα τζελ-βάση με ενυδατικά στοιχεία, για να κάνετε λεία την επιφάνεια του δέρματος και να εμποδίσετε το make-up να συσσωρευτεί στις ρυτίδες. Στη συνέχεια, απλώστε ένα make-up με βιταμίνη Ε, για μεγαλύτερη ενυδάτωση και προστασία.

2. Λάμψη στα μάτια:

Φωτίστε την περιοχή των ματιών με ένα λεπτόρρευστο concealer που περιέχει στοιχεία λάμψης, το οποίο χαρίζει ξεκούραστο βλέμμα.

3. Χρώμα υγείας:

Εφαρμόστε ένα ρουζ στα ζυγωματικά σας για έξτρα ζωντάνια.

4. Έμφαση στο βλέμμα:

Τονίστε τα μάτια σας με ένα μαλακό μολύβι που δίνει ένα διακριτικό αλλά ακριβές αποτέλεσμα και δώστε έμφαση στην εξωτερική γωνία των ματιών σας.

5. Ζουμερά χείλη: 

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ κάνοντας το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι και στη συνέχεια εφαρμόστε κανονικά το κραγιόν (ιδανικά, εμπλουτισμένο με ενυδατικά στοιχεία).