Μετά από έναν ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό χειμώνα, ήρθε η στιγμή που περιμένατε έναν ολόκληρο χρόνο: οι καλοκαιρινές διακοπές. Αφήνοντας για λίγο πίσω σας τους αγχωτικούς, πιεστικούς ρυθμούς της πόλης και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, επιτέλους θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε το καλοκαίρι και να χαλαρώσετε. Αρκεί βέβαια να μην πάρετε και το στρες μαζί σας.

Δεδομένου ότι η πανδημία του κοροναϊού συνεχίζει να απειλεί την υγεία μας και το άγχος έχει γίνει μέρος της ζωής μας, πολλές φορές είναι δύσκολο να βρούμε ηρεμία, ακόμη κι αν είμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από το γραφείο. Ωστόσο, αξίζει να προσπαθήσετε να αποβάλετε το στρες και να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Πώς θα απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς άγχος

*Βρείτε την κατάλληλη παρέα

«Όπου κι αν πας, αν έχεις καλή παρέα, θα περάσεις καλά». Πρόκειται ίσως για μία από τις πιο τετριμμένες φράσεις, όμως κρύβει σοφία. Αυτό όμως που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι όταν πηγαίνουμε διακοπές με κάποιον τον οποίο συνήθως βλέπαμε για λίγες ώρες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανακαλύψουμε νέες πτυχές του χαρακτήρα του, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να μη μας αρέσουν ιδιαίτερα. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να χαλάσετε τις διακοπές σας. Βάλτε απλώς τα όριά σας και προσπαθήστε να βρείτε μέσες λύσεις.

*Διαμορφώστε το πρόγραμμά σας όπως θέλετε εσείς

Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να ξυπνάνε στις διακοπές τους στις 8 το πρωί και να γυρνάνε όλες τις παραλίες και τα τουριστικά αξιοθέατα του νησιού και άλλοι θέλουν να ξυπνάνε μεσημέρι και να κάθονται με τις ώρες στην πιο κοντινή παραλία. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκετε, διαμορφώστε το πρόγραμμά σας όπως θέλετε εσείς και μη δικαιολογηθείτε σε κανέναν. Άλλωστε, αυτό ακριβώς είναι οι διακοπές: μια βουτιά στην ελευθερία!

*Ξεχάστε τη δουλειά

Ό,τι κι αν σας απασχολεί σχετικά με τη δουλειά (και σίγουρα είναι αρκετά αυτά που σας απασχολούν), η ώρα που λιάζεστε δίπλα στο κύμα με ένα μοχίτο στο χέρι δεν είναι η κατάλληλη για να βρείτε ποιο θα είναι το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα. Προσπαθήστε να αφήσετε τα άγχη της δουλειάς πίσω σας και να απολαύσετε τη στιγμή. Άλλωστε, σε λίγες ημέρες θα πρέπει αναγκαστικά να επιστρέψετε στην πραγματικότητα.

*Μην οργανώνετε κάθε λεπτομέρεια

Ακόμη κι αν είστε ο πιο οργανωτικός άνθρωπος στον κόσμο, προσπαθήστε να καταπιέσετε αυτή σας την τάση και να γίνετε πιο αυθόρμητη. Αν αναλωθείτε με τον προγραμματισμό, την οργάνωση και τις λίστες με το τι πρέπει να κάνετε, θα χάσετε όλη την απόλαυση και τη χαλάρωση που προσφέρουν οι διακοπές.

*Αφήστε σπίτι το λάπτοπ

Το βασικό ζητούμενο των διακοπών είναι να αλλάξετε την καθημερινότητά σας. Έτσι, το λάπτοπ δεν έχει καμία θέση στην τσάντα των καλοκαιρινών διακοπών, ούτε χρειάζεται να τηλεφωνείτε στη δουλειά ή να ανταλλάσσετε επαγγελματικά emails.

*Απλά χαλαρώστε

Εστιάστε στο περιβάλλον γύρω σας. Αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί στο απέραντο γαλάζιο, απολαύστε το βραδινό αεράκι και τις μυρωδιές από τα νυχτολούλουδα στα σοκάκια του νησιού. Τολμήστε να δοκιμάσετε εκείνο το θαλάσσιο σπορ που πάντα θέλατε και βάλτε το κινητό σας στο αθόρυβο. Φάτε ό,τι σας ευχαριστεί χωρίς να μετράτε θερμίδες και μην είστε αυστηρή με τον εαυτό σας. Απλά χαλαρώστε!