Τα φυτά πλαισιώνουν αρμονικά εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους γεμίζοντας τους χρώμα και ευεξία. Όμως, συχνά αναρωτιόμαστε αν τα ποτίζουμε αρκετά. Ακριβώς όπως θα σας ειδοποιήσουν εάν παίρνουν υπερβολικά πολύ νερό, έτσι ακριβώς θα σας το «δείξουν» αν δεν παίρνουν αρκετό.

Τρία σημάδια ότι δεν ποτίζετε αρκετά τα φυτά σας

«Υπάρχουν μερικά κοινά σημάδια που θα αρχίσετε να παρατηρείτε στο φυτό σας αν δεν το ποτίζετε αρκετά» αναφέρει η doctor plant και stylist Maryah Greene. «Μπορεί να δείτε τα φύλλα να γίνονται κίτρινα και να ξεραίνονται, πριν αρχίσουν να πέφτουν» επισημαίνει.

Φυσικά, διαφορετικά φυτά έχουν διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά το νερό και για να διατηρήσουν την υγεία τους, είναι σημαντικό να ακολουθείτε ένα συνεπές πρόγραμμα ποτίσματος. Μάθετε τις ανάγκες του φυτού, την ποσότητα νερού που πρέπει να λαμβάνει και την συχνότητα των ποτισμάτων.

Τι μας λέει το χώμα τους;

Πέρα από ένα πρόγραμμα ποτίσματος, μπορείτε επίσης να προβλέψετε τις ανάγκες των φυτών σας δοκιμάζοντας το χώμα τους. Ένας τρόπος για να ελέγξετε είναι το τεστ με τα δάχτυλά σας. Ακουμπήστε το χώμα του, πατώντας το προς τα κάτω.

Αν το δάχτυλό σας είναι στεγνό κατά πάσα πιθανότητα και το χώμα είναι στεγνό, πράγμα που σημαίνει ότι το φυτό σας χρειάζεται πότισμα.

Ωστόσο, αν τραβήξετε το δάχτυλό σας έξω και το έδαφος είναι υγρό και έχει μείνει λίγο χώμα στο δάχτυλό σας, κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν καλύτερο να περιμένετε μερικές ημέρες μέχρι να το ποτίσετε ξανά.

Να θυμάστε…

Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, η Maryah Greene προτείνει να βεβαιωθείτε ότι το δοχείο ποτίσματος σας είναι το κατάλληλο μέγεθος.

Επιπλέον, καθώς οι εποχές αλλάζουν, το σπίτι σας μπορεί να γίνει πιο σκοτεινό ή πιο φωτεινό, πιο ζεστό ή πιο δροσερό, πιο υγρό ή πιο στεγνό, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τις ανάγκες του φυτού για πότισμα. Πράγματα όπως ο φωτισμός, ανεξάρτητα από το αν αλλάζει η θερμοκρασία, μπορεί να αλλάξει κατά πολύ τις ανάγκες του φυτού.