Ενας από τους πρωταγωνιστές των εξωτικών φρούτων, το μάνγκο ξεχωρίζει για τη ζουμερή γεύση του, το τονωτικό άρωμά του αλλά και για τις ποικίλες χρήσεις του. Εκτός από ένα συστατικό που δίνει χαρακτήρα σε γλυκά αλλά και αλμυρά πιάτα, μπορεί να αποτελέσει κι έναν σημαντικό παράγοντα ομορφιάς. Ετσι ετοιμάσαμε δυο δοκιμασμένες diy beauty συνταγές με αυτό το υλικό που προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα, τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα μαλλιά.

Μάσκα μαλλιών με μάνγκο για λάμψη και απαλότητα

Τι θα χρειαστούμε:

-1/2 μάνγκο

-1/2 μπανάνα

-1/2 φλιτζάνι τσαγιού έλαιο χοχόμπα ή αργκάν

-1 κουταλάκι γλυκού μέλι

Η διαδικασία

Ανακατεύουμε καλά στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε τη μάσκα σε καθαρά νωπά μαλλιά και την αφήνουμε να δράσει περίπου 30’.  Τέλος, ξεπλένουμε, τα ταμπονάρουμε απαλά και απλώνουμε ένα leave-in conditioner.

Tip: Το μάνγκο και η μπανάνα λειτουργούν ως φυσικά μαλακτικά που κάνουν τα μαλλιά ευκολοχτένιστα ενώ συμβάλλουν στη λάμψη τους. Ταυτόχρονα το έλαιο χοχόμπα προστατεύει από το φριζάρισμα και την ψαλίδα ενώ το μέλι θρέφει εντατικά την τρίχα.

Mάσκα προσώπου με μάνγκο για εντατική ενυδάτωση

Τι θα χρειαστούμε:

-1 κουταλιά της σούπας πολτό μάνγκο

-1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη βρώμη ή πίτουρο βρώμης

-1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι  πλήρες

-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

-Προαιρετικά:  αποξηραμένα άνθη λεβάντας

Η διαδικασία

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Σε καθαρό δέρμα εφαρμόζουμε τη μάσκα και την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Επειτα την απομακρύνουμε με βρεγμένους δίσκους ντεμακιγιάζ. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.

Tip: Εκτός από τον πρωταγωνιστή αυτής της μάσκας ομορφιάς που είναι το μάνγκο, η αλεσμένη βρώμη και τα αποξηραμένα άνθη λεβάντας θα διώξουν απαλά τα νεκρά κύτταρα. Το γιαούρτι βοηθά στην ανανέωση και τη σύσφιξη της επιδερμίδας ενώ το αιθέριο έλαιο λεβάντας στην ανάπλασή της.