Υλικά:

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ, βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
5κ.σ. κακάο
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
350γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα του

Διαδικασία:

1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μπολ και αφού ρίξετε μέσα την ζάχαρη, χτυπήστε καλά με το μίξερ.
2. Προσθέστε την βανίλια, τα αυγά, το γάλα (χλιαρό), το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και συνεχίστε το χτύπημα.
3. Προσθέστε και το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί.
4. Χωρίστε το μείγμα στα δύο και στο μισό προσθέστε το κακάο και συνεχίστε το χτύπημα.
5. Βουτυρώστε την φόρμα σας, ρίξτε το λευκό μείγμα και έπειτα προσθέστε το μείγμα με το κακάο, κουταλιά – κουταλιά για να πάει παντού.
6. Ψήστε στον αέρα για περίπου 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.