Οι αυξημένες θερμοκρασίες μας υπενθυμίζουν διαρκώς πόσο σημαντικό είναι να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Και για να τα καταφέρουμε είναι σημαντικό να αυξήσουμε το νερό που πίνουμε καθημερινά. Μερικές έξυπνες ιδέες για να τα καταφέρουμε, περιλαμβάνουν:

1. Καταναλώστε 1 ποτήρι νερό το πρωί μόλις ξυπνάτε. Με αυτόν τον τρόπο ενυδατώνετε τον οργανισμό σας μετά την πολύωρη αποχή κατανάλωσης υγρών που προηγήθηκε τη νύχτα. Στην αρχή θα είναι πιο δύσκολο, αλλά με τον καιρό θα σας γίνει συνήθεια.

2. Εχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι με νερό, στην τσάντα, στη βόλτα, στο γραφείο, στο γυμναστήριο. Ακόμα και πάνω στο γραφείο σας, τοποθετήστε ένα ποτήρι νερό σε σημείο που να το βλέπετε και να το φτάνετε εύκολα με το χέρι σας. Φυσικά φροντίστε να το γεμίζετε κάθε φορά που αδειάζει.

3. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία προς όφελος. Αν δυσκολεύεστε πολύ να θυμηθείτε να καταναλώσετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να βάλετε υπενθυμίσεις στο κινητό σας (ή χρησιμοποιήστε κάποια εφαρμογή) με τέτοιον τρόπο ώστε κάθε 2 ώρες να σας ενημερώνει ότι ήρθε η ώρα να πιείτε ένα ποτήρι νερό.

4. Με κάθε ρόφημα που πίνετε ή κάθε γεύμα και σνακ, καταναλώστε και ένα ποτήρι νερό.

5. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, πίνουμε αρκετό νερό και κυρίως όταν έχει ζέστη.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: