Ο καιρός έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει αφού δεν έχουμε πλέον τα «σαραντάρια» των προηγούμενων ημερών. Το Meteo στη νεότερη ενημέρωσή του παρουσιάζει με χάρτες που αναμένεται να έχουμε καταιγίδες σήμερα Πέμπτη.

Σταδιακή υποχώρηση παρουσιάζει το κύμα πολύ υψηλών θερμοκρασιών, το οποίο θα συνοδευτεί από τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα κυρίως της ηπειρωτικής χώρας την Πέμπτη 12/08, αναφέρει το meteo.gr.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/08, σημειώνονται τοπικές βροχές στην ανατολική χώρα, ενώ τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται στην Εύβοια, επαληθεύοντας τα προγνωστικά στοιχεία όπως εκείνα παρουσιάστηκαν σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τα μεσάνυχτα έως και τις 09:30 της Πέμπτης 12/08, ο μετεωρολογικός σταθμός στην Κύμη Εύβοιας έχει καταγράψει 22 mm.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης 12/08, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας.

Η πρόγνωση από τις 15:00 έως τις 18:00

Η πρόγνωση από τις 18:00 έως τις 21:00

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε:

  • περιοχές της Εύβοιας έως το μεσημέρι
  • περιοχές της ορεινής Αρκαδίας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.