Για τα μέτρα στους ανεμβολίαστους, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά και την πορεία των ραντεβού μίλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Από την στιγμή που η πανδημία παραμένει, η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας πως σήμερα πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες έχουν εμβολιαστεί.

«Οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν διανοούνται πως θα λάβουν την ζωή τους σε αγκύλες. Και γι΄αυτό ανοίγουμε το βήμα μας. Θα ήταν τεράστιο λάθος να συνεχίσουμε με οριζόντια μέτρα, από την στιγμή που η πλειοψηφία της κοινωνία υψώνει τείχος προστασίας απέναντι στον ιό», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν στόχο να προστατέψουν εμβολιασμένους και μη.

«Από την στιγμή που χιλιάδες πολίτες έχουν εμβολιαστεί, θα ήταν παράλογο και επικίνδυνο να ισχύουν τα ίδια σε όλους. Θα ήταν όμως ανεύθυνο από την πλευρά μας να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια», πρόσθεσε.

Στην «εργαλειοθήκη» της κυβέρνησης το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα της υποχρεωτικότητας.

«Ότι έχουμε πει για την υποχρεωτικότητα ισχύει. Είναι στο τραπέζι η επέκτασή της και θα αξιολογηθεί ανάλογα την πορεία του εμβολιασμού. 165.000 νέα ραντεβού έχουν προστεθεί τον Αύγουστο. Τα ραντεβού είναι ικανοποιητικά και ευελπιστούμε να αυξηθούν. Σκοπός δεν είναι να διασπείρουμε σύγχυση ή μία παραφιλολογία.  Πρέπει να καταστίσουμε σαφές πως πρέπει να αυξήσουμε τις γραμμές του εμβολιασμού. Αν χρειαστεί να αυξήσουμε τις υποχρεωτικότητα, θα το κάνουμε με βάση στοιχεία που θα έχουμε στα χέρια μας για τον εμβολιασμό και τον κίνδυνο που υπάρχει με βάση τα επιστημονικά καθώς και μελετώντας το νομικό πλαίσιο».