Για να μπορέσετε να εκφραστείτε δημιουργικά μέσα την κεραμική τέχνη, δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία. Ούτε είναι απαραίτητο να πάτε μέχρι κάποιο στούντιο αγγειοπλαστικής ή να μπείτε σε μεγάλα έξοδα. Μπορείτε σήμερα κιόλας να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με τον πηλό από την άνεση του σπιτιού σας, αρκεί να έχετε όρεξη για εξερεύνηση και δημιουργία.

Σε αυτό το βίντεο θα μάθετε πώς να κατασκευάζετε και να γυαλίζετε κεραμικά, χωρίς τροχό. Επίσης, θα μάθετε να φτιάχνετε γύψινα καλούπια που θα χρησιμεύσουν ως βάση για άπειρα κομμάτια που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας.

Όσο για τα υλικά, θα χρειαστείτε ένα βασικό σετ εκκίνησης (πασσάλους, σφουγγάρι, κόφτη), καθώς επίσης πηλό, ρολό, παλιά υφάσματα, γύψο, σμάλτα και ακρυλικά χρώματα. Για να ολοκληρώσετε μερικές από τις πρακτικές ασκήσεις του μαθήματος, όμως, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε φούρνο τεχνίτη ή εργαστήριο κεραμικής, που ενοικιάζεται με την ώρα.

Ο πηλός είναι συναρπαστικός και θα προσαρμοστεί στο επίπεδο δεξιοτήτων σας, όποιο και αν είναι αυτό.

Ετοιμαστείτε για μια υπέροχη περιπέτεια καθώς μπαίνετε στον κόσμο της κεραμικής, γιατί ο πηλός είναι τόσο βαθύς και τόσο πλατύς όσο η γη από την οποία προέρχεται!