Τα αχλάδια είναι ένα νόστιμο σνακ χαμηλών θερμίδων και είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Σε αυτή τη συνταγή, συνδυάζονται με ξηρούς καρπούς για ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ ή συνοδευτικό πιάτο.

Εκτός από την τραγανή υφή που δίνουν σε αυτή την σαλάτα,  τα καρύδια αποτελούν πλούσια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, καθώς και βιταμινών, μετάλλων, πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Για πρόσθετη γευστική διάσταση, θρυμματίστε λίγο τυρί Gorgonzola πάνω από κάθε πιάτο.

Υλικά

Dressing

2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 κουταλιές ζωμό λαχανικών

3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

½ κουταλάκι μουστάρδα Dijon

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σαλάτα

½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

2 σφιχτά κόκκινα αχλάδια Bartlett

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση

5 φλιτζάνια μαρούλι lettuce, κομμένα

4 φλιτζάνια ρόκα, κομμένα

Μέθοδος εκτέλεσης

Βήμα 1

Για να προετοιμάσετε το dressing: Χτυπήστε κρεμμύδι, ζωμό, λάδι, ξύδι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 2

Για την προετοιμασία της σαλάτας: Τοστ καρύδια σε ένα μικρό στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, 2 έως 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Λίγο πριν το σερβίρετε, κόψτε τα αχλάδια σε 16 φέτες το καθένα. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το dressing και το ρίχνουμε για να επικαλυφθεί. Προσθέστε το μαρούλι, τη ρόκα και το υπόλοιπο dressing. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε σε 8 πιάτα. Ρίξτε από πάνω τα καρύδια.

Tip: Καλύψτε και ψύξτε το dressing (Βήμα 1) για έως και 2 ημέρες.