Μετά τις διακοπές καλείστε όχι μόνο να μπείτε ξανά σε πρόγραμμα, αλλά και να επανορθώσετε την επιδερμίδα και τα μαλλιά σας από τη φθορά που έχουν υποστεί. Άλλωστε, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι ο ήλιος, η θάλασσα και το χλώριο αφυδατώνουν την τρίχα και κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα της ψαλίδας. Ορίστε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από την ψαλίδα αλλά και για να αποτρέψετε την επανεμφάνισή της.

Ραντεβού για κούρεμα

Οι ταλαιπωρημένες άκρες δεν πρόκειται να φύγουν από μόνες τους. Όσο κι αν θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν, πρέπει να αφαιρείτε την ψαλίδα, αλλιώς θα καταλήξετε με ουρές και όχι με τη μακριά κόμη των ονείρων σας. Κλείστε λοιπόν ένα ραντεβού στο κομμωτήριο και καταπολεμήστε δραστικά την ψαλίδα με ένα κούρεμα. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να βγείτε με καρέ, όσο chic κι αν είναι. Μερικά εκατοστά κούρεμα αρκούν, ανάλογα πάντα με την κατάσταση της τρίχας σας. Στη συνέχεια, φροντίστε να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας ανά 6 εβδομάδες.

Μακριά από τα εργαλεία styling

Ο καυτός αέρας από το πιστολάκι φθείρει τα μαλλιά σας, πόσο μάλλον το ίσιωμα με πρέσα ή η συσκευή για μπούκλες. Οταν χρησιμοποιείτε πιστολάκι, προτιμήστε τη λειτουργία με δροσερό αέρα και τη χρήση μιας βούρτσας με φυσική τρίχα, η οποία δεν προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό. Επίσης, προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε το πιστολάκι σε βρεγμένα μαλλιά, καθώς τότε είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Σε κάθε περίπτωση, πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling, να εφαρμόζετε στα μαλλιά σας ένα ειδικό προϊόν που τα προστατεύει από τη θερμότητα.

Ενυδάτωση

Είναι αυτονόητο, κι όμως πολλές γυναίκες παραμελούν να ενυδατώσουν τις άκρες των μαλλιών τους. Το πρώτο βήμα είναι να απλώνετε conditioner στις άκρες σας μετά το λούσιμο, ενώ καλό είναι να απλώνετε ένα ενυδατικό λαδάκι καθημερινά. Μία φορά την εβδομάδα φροντίστε να εφαρμόζετε μία μάσκα μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση, ώστε να προσφέρετε στα μαλλιά σας όλη τη φροντίδα που χρειάζονται.