Μίκης Θεδωράκης – Κοσμοσυρροή στο λαϊκό προσκύνημα στη σορό του

Πολίτες περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να πουν το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη.

Μίκης Θεδωράκης - Κοσμοσυρροή στο λαϊκό προσκύνημα στη σορό του

Η Ελλάδα υποκλίνεται στον τελευταίο των Μεγάλων. Αποχαιρετά τον Έλληνα, τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη που μέχρι το τέλος της ζωής σου συνέχιζε να εμπνέει και να καθοδηγεί γενιές και γενιές.

Live όλες οι εξελίξεις

18:10 – Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, το λαϊκό προσκύνημα θα παραταθεί για μία ώρα λόγω της καθυστέρησης της έναρξης της τελετής. Για σήμερα, θα ολοκληρωθεί στις 20:00 αντί στις 19:00 που ήταν προγραμματισμένο. 

18:05 – Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA για το λαϊκό προσκύνημα.

17:55 – Τι κι αν η ουρά είναι μεγάλη; Όλοι περιμένουν υπομονετικά να πουν το τελευταίο αντίο στον μουσικοσυνθέτη. 

17:50 – Πολίτες κάθε ηλικίας συνεχίζουν να συγκεντρώνονται έξω από τη Μητρόπολη, περιμένοντας τη σειρά τους να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:19

17:45 – Πώς θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά. Τι είχε ζητήσει ο ίδιος. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ

17:40 – Δείτε βίντεο μέσα από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:17

17:35 – Το φέρετρο γεμίζει συνεχώς από την πάνω μεριά με λουλούδια αφού οι πολίτες καταφθάνουν συνεχώς για να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. 

17:29 – Ο κόσμος εισέρχεται στον χώρο όπου βρίσκεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, αφήνει ένα λουλούδι και πολλοί αγγίζουν το φέρετρο πριν αποχωρήσουν.    

17:25 – Πολίτες όλων των ηλικιών έχουν φτάσει στη Μητρόπολη, κρατούν λουλούδια και συνεχίζουν να τραγουδούν. 

17:20 – Πολίτες περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να πουν το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:10

17:12 – Ο κόσμος συνεχίζει να τραγουδά χωρίς σταματημό, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ελληνικά αλλά ακολουθούν τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Παγκόσμιος ο Μίκης, ακόμα και τώρα. Δείτε βίντεο από το MEGA:

17:03 – Δείτε νέο βίντεο από την ώρα που έφτασε η σορός του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
03:24

16:54 – Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στη Μητρόπολη προσπάθησε με κάθε τρόπο να πλησιάσει τη νεκροφόρα.   

16:49 – «Παρωδία» χαρακτήρισε τη δίκη για το γραφείο τελετών που θα αναλάβει τις διαδικασίες ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

16:47 – Δείτε βίντεο μέσα από τον ναό όπου μεταφέρθηκε η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
04:45

16:43 – Το σύνθημα «Μίκη ζεις, εσύ μας οδηγείς» ακούστηκε από πολλούς από τους συγκεντρωμένους. Τα χειροκροτήματα συνεχίζονται.

16:41 – Μόλις έφτασε η νεκροφόρα με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη στον χώρο της Μητρόπολης. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί φώναζε «Αθάνατος», ενώ ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

16:25 – Η Ζέτα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας βρίσκεται στη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη ενώ επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στο λαϊκό προσκύνημα αφού η σορός του μεγάλου μουσουργού δεν έχει φτάσει ακόμα.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:44

16:20 – Ο κόσμος δεν σταματάει να τραγουδάει κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη, λίγη ώρα πριν να φτάσει η σορός του στη Μητρόπολη. «Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες. Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας».

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:37

16:15 – Καθυστερεί να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στο Μίκη Θεοδωράκη αφού υπήρξε αλαλούμ με τα γραφεία κηδειών που έστηναν και ξέστηναν τον εξοπλισμό τους. 

15:45 – «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» τραγουδούν όσοι περιμένουν για το λαϊκό προσκύνημα, με το κλίμα να είναι συναισθηματικά φορτισμένο για την απώλεια του μεγάλου μουσουργού.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
01:36

15:20 – Στον χώρο της Μητρόπολης υπάρχει και ισχυρή αστυνομική παρουσία. Παρόντες είναι και αστυνομικοί της ΟΔΟΣ που θα βοηθήσουν για να μπαίνει ο κόσμος με τη σειρά του στη Μητρόπολη.

15:13 – Έφτασε ο Γιώργος Νταλάρας με τη γυναίκα του.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:13

   15:09 – Εκατοντάδες έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Γυναίκες και άνδρες διαφορετικών ηλικιών κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι περιμένουν να τους επιτραπεί να περάσουν στο χώρο όπου θα βρίσκεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

   

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:07

Ένα τεράστιο κεφάλαιο για την σύγχρονη ελληνική ιστορία κλείνει. Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά στην αθανασία.

Πολέμησε, αγωνίστηκε απέναντι σε κάθε μορφή τυραννίας, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και το όνομα του συνδέθηκε με τους αγώνες των Ελλήνων.

Αυτή την ώρα, φίλοι, συγγενείς, συναγωνιστές και όλοι όσοι πορεύτηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια, καταφθάνουν στη Μητρόπολη Αθηνών όπου αναμένεται να φτάσει η σορός του.