Πάντα θα υπάρχει ένας λόγος που δεν έχετε χάσει εκείνα τα κιλάκια που σας ταλαιπωρούν. Μερικά μπισκότα που βρήκατε στο ντουλάπι και ικανοποίησαν την απογευματινή λιγούρα σας, ένα παγωτό κατά τη διάρκεια της βόλτα σας, εκείνο το burger που φάγατε αργά τη νύχτα βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να στραφείτε σε μια ακραία, στερητική δίαιτα προκειμένου τελικά να καταφέρετε να αδυνατίσετε. Αν και οι θερμίδες που προσλαμβάνετε παίζουν καθοριστικό ρόλο στο νούμερο που βλέπετε να αναγράφεται στη ζυγαριά, η απώλεια βάρους έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από αυτό. Για να απαλλαγείτε λοιπόν από τα περιττά κιλά μια και καλή, καλό είναι να έχετε κατά νου τα 3 παρακάτω tips.

3 μυστικά για να απαλλαγείτε μια και καλή από τα περιττά κιλά

1. Πάρτε λίγο χρόνο προτού ενδώσετε στις λιγούρες σας

Συνήθως αποτυγχάνετε στις προσπάθειές σας για αδυνάτισμα επειδή ενδίδετε στις λιγούρες σας. Στην πραγματικότητα, όμως, οι λιγούρες πολλές φορές έχουν τη ρίζα τους σε συναισθηματικούς παράγοντες και όχι στην πείνα. Παίρνοντας μερικές ανάσες προτού φάτε, έχετε την ευκαιρία να αναρωτηθείτε τι πραγματικά χρειάζεστε και αν η πείνα σας είναι αληθινή. Πολλές φορές θα διαπιστώσετε ότι αυτό που έχετε ανάγκη είναι μια δημιουργική απασχόληση, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ή απλώς… νερό!

2. Αποδεχτείτε το σώμα σας

Το να αγαπήσετε τον εαυτό σας είναι η αφετηρία για τα πάντα, από την απώλεια βάρους μέχρι μια ευτυχισμένη ζωή. Άλλωστε, όταν αποδέχεστε το σώμα σας, αποδέχεστε τον ίδιο σας τον εαυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θεωρείτε «τέλειο» κάθετι πάνω σας, αλλά να αναγνωρίζετε το γεγονός ότι το σώμα σας είναι δυνατό. Ένας τέτοιος τρόπος σκέψης θα σας επιτρέψει να λειτουργείτε πιο αποτελεσματικά και κατ’ επέκταση να χάνετε βάρος με μεγαλύτερη ευκολία.

3. Εκτιμήστε την τρέχουσα κατάστασή σας

Γράψτε τις συνήθειες και τις δικαιολογίες που σας κρατούν μακριά από τον στόχο σας για αδυνάτισμα και προσπαθήστε να εντοπίσετε τη ρίζα τους. Μήπως, για παράδειγμα, έχετε την τάση να το «ρίχνετε στο φαγητό» όταν βιώνετε μια στρεσογόνα κατάσταση στη δουλειά; Εντοπίζοντας το μοτίβο πίσω από τη διατροφική σας συμπεριφορά, θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε με πιο υγιείς τρόπους τα συναισθήματά σας και να κάνετε καλύτερες επιλογές.