Τακτοποιώντας εύκολα και γρήγορα τα καλλυντικά μας έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για τη συστηματική φροντίδα που θα ακολουθήσουμε τη νέα σεζόν. Παρακάτω ακολουθούν τα βήματα για να κάνουμε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στα καλλυντικά μας και να οργανώσουμε στην εντέλεια την περιποίησή μας.

# 1

Βγάζουμε τα καλλυντικά μας από τους χώρους αποθήκευσης (ράφια, ντουλάπια, νεσεσέρ).

Τα απλώνουμε σε μία μεγάλη επιφάνεια, π.χ. στο κρεβάτι ή στο καθαρό πάτωμα.

#2

Στη συνέχεια τα χωρίζουμε σε κατηγορίες και υποκατηγορίες ανάλογα με το είδος τους.

Π.χ. skincare –καθαριστικά, απολεπιστικά, οροί, κρέμες-, μακιγιάζ, σώμα και μαλλιά. Το άπλωμα και η κατηγοριοποίησή τους θα μας διευκολύνει για το επόμενο βήμα.

#3

Αποφασίζουμε ποια καλλυντικά κρατάμε και ποια πετάμε.

Καθώς βλέπουμε απλωμένα μπροστά μας είναι εύκολο να τα δοκιμάσουμε ένα-ένα και να διαπιστώσουμε αφενός αν έχουν λήξει και αφετέρου αν πραγματικά τα χρειαζόμαστε. Π.χ. χρειαζόμαστε όλα εκείνα τα μισοτελειωμένα κραγιόν που έχουμε χρόνια να χρησιμοποιήσουμε;

#4

Δημιουργούμε τους κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους.

Αφού κάναμε το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα, ξέρουμε ακριβώς τον όγκο και τον αριθμό των καλλυντικών μας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτούμε πώς θα τα αποθηκεύσουμε. Εξαιρετικές ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους είναι τα συρτάρια, ράφια, διαφανή πλαστικά κουτιά, θήκες από πλεξιγκλάς και νεσεσέρ. Αν χρησιμοποιήσουμε τα παλιά, καθαρίζουμε καλά τις επιφάνειες και πλένουμε τα νεσεσέρ μας αλλά και τα σύνεργα του μακιγιάζ.

Προσοχή: Οι αποθηκευτικοί μας χώροι πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από υγρασία, ώστε τα καλλυντικά μας να είναι σωστά προστατευμένα και να μην κινδυνεύουν να αλλοιωθούν.

#5

Τοποθετούμε ένα – ένα τα καλλυντικά μας σε ξεχωριστά σημεία ανάλογα με τον ρόλο τους.

Το ζητούμενο είναι να τα οργανώσουμε έτσι ώστε να τα βλέπουμε. Οσον αφορά στο μακιγιάζ, τοποθετούμε σε κοινή θέα διαφανείς θήκες από πλέξιγκλας για τα κραγιόν, τα βερνίκια, τα πινέλα και τα υπόλοιπα σύνεργα του μακιγιάζ.

#6

Εστιάζουμε στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε συνέχεια.

Και τα τοποθετούμε πιο μπροστά από τα υπόλοιπα ώστε να έχουμε εύκολη πρόσβαση.