Καταπραΰνετε τους ερεθισμούς που προκαλεί το ξύρισμα, αντιμετωπίστε τις ρυτίδες και τυχόν σημάδια της γήρανσης, εξαφανίστε την κουρασμένη όψη και απαλλαγείτε από τις ατέλειες. Χάρη στους παρακάτω βασικούς κανόνες περιποίησης προσώπου και τα προϊόντα στοχευμένης δράσης ειδικά σχεδιασμένα για τη δική σας επιδερμίδα μπορείτε εύκολα να πετύχετε όλα τα παραπάνω. Ας τα δούμε αναλυτικά.

* Μετά το ξύρισμα

Απλώνετε στο πρόσωπο και τον λαιμό σας ένα καταπραϋντικό, προστατευτικό προϊόν χωρίς οινόπνευμα. Κι αυτό γιατί το ξύρισμα αποτελεί μία επιθετική διαδικασία που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Επιπλέον το ξύρισμα με ζεστό νερό μειώνει τα φυσικά έλαια και τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα με αποτέλεσμα την αφυδάτωσή του.

* Καθημερινός καθαρισμός

Η διαδικασία είναι απαραίτητη για την αφαίρεση του καυσαερίου, των ρύπων της ατμόσφαιρας και του σμήγματος που μπλοκάρει τους πόρους. Όπως και για τη γυναικεία επιδερμίδα, έτσι και για τη ανδρική, ο καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό βήμα για την υγεία και την όμορφη όψη της. Προτιμήστε ένα gel ή ένα αφρώδες γαλάκτωμα που ξεπλένεται με νερό.

Extra tip: Μην παραμελείτε την περιοχή του λαιμού.

* Αντηλιακή προστασία

Εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία και την όμορφη εμφάνιση της ανδρικής επιδερμίδας παίζει η χρήση αντηλιακής κρέμας.  Ετσι πριν βγείτε από το σπίτι εφαρμόστε το SPF σας και θα αποφύγετε τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης  αλλά και πιο σοβαρές παθήσεις.

* Φροντίδα στην περιοχή των ματιών

Μαύροι κύκλοι, πρήξιμο και ρυτίδες.  Σε περίπτωση που σας απασχολούν οι ατέλειες στην ευαίσθητη αυτή ζώνη του προσώπου, αντιμετωπίστε τις με μία εξειδικευμένη σύνθεση. Μετά τον καθαρισμό σας, πρωϊ ή και βράδυ, πάρτε μικρή ποσότητα και απλώστε το προϊόν με τις άκρες των δαχτύλων σας, ασκώντας ελαφρές κινήσεις μασάζ στην περιοχή.

* Απολέπιση μια φορά την εβδομάδα

Όπως προαναφέραμε, το ξυραφάκι κάνει απολέπιση απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Ωστόσο αν δεν ξυρίζεστε συχνά, ένα ανδρικό scrub με κόκκους μία φορά την εβδομάδα αποτελεί ουσιαστική κίνηση για την καθαριότητα της επιδερμίδας.

Τι κάνει: Καθαρίζει εντατικά, απομακρύνει τη λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα και διατηρεί λεία την υφή της. Προσοχή: Η απολέπιση ή το ξύρισμα καλό είναι να αποφεύγονται όταν το δέρμα είναι ερεθισμένο.