Στο τέλος της ημέρας μπορεί να νιώθετε τον αυχένα σας πιασμένο και με πολλούς κόμπους, μιας και η σκυμμένη στάση πάνω από τον υπολογιστή σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες binge-watching επηρεάζουν αρνητικά διάφορες περιοχές στο σώμα, προκαλώντας ενοχλήσεις, όπως κόμπους ή πόνους μέχρι και σοβαρότερες παθήσεις, όταν δεν αντιμετωπίζονται.

Έτσι θα λύσετε τους κόμπους στον αυχένα

Για να κάνετε μόνοι σας μασάζ στον αυχένα σας θα χρειαστείτε μόνο μια μπάλα τένις και ένα άνετο σημείο για να ξαπλώσετε. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες:

Από την μία άκρη στην άλλη

1. Λυγίστε τα γόνατά σας, αφαιρώντας την πίεση από την μέση σας και τοποθετήστε τη μπάλα του τένις στο αυλάκι στο πίσω μέρος του λαιμού σας.

2. Αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα για να αναπνεύσετε, αφήνοντας τη μπάλα του τένις να βυθιστεί στον μυϊκό ιστό.

3. Στρέψτε αργά το κεφάλι σας προς τα δεξιά, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα όταν βρείτε σε κόμπο, την περιοχή δηλαδή που είναι πιο «τρυφερή». Κρατήστε για μερικά δευτερόλεπτα. Συνεχίστε να κυλάτε μέχρι το αυτί σας να κοιτάζει προς το πάτωμα.

4. Επιστρέψτε αργά στο κέντρο και επαναλάβετε στην αριστερή πλευρά.

Πάνω και κάτω

1. Ξαπλώστε στην ίδια θέση με την προηγούμενη κίνηση με τα γόνατα λυγισμένα και την μπάλα στο αυλάκι στο πίσω μέρος του λαιμού σας.

2. Αντί να γυρίσετε το κεφάλι σας πλάι-πλάι, σπρώξτε αργά το πηγούνι προς το στήθος και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Συνεχίστε να μαζεύετε και να σηκώνετε το κεφάλι σας για να κάνετε μασάζ στους μυς του λαιμού σας.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: