Η Κάρλα Καμίλα Καμπέγιο Εστραμπάο γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1997 στην Αβάνα της Κούβας από κουβανή μητέρα και μεξικανό πατέρα και μετακόμισε με την οικογένειά της στο Μαϊάμι λίγο προτού γίνει επτά ετών.

Ενώ η οικογένειά της την αποκαλούσε πάντα με το μεσαίο όνομά της (Καμίλα), η ίδια ήταν πολύ ντροπαλή για να πει σε κάποιον στο νέο της σχολείο ότι δεν θέλει να τη φωνάζουν Κάρλα. Οταν έκανε οντισιόν για το αμερικανικό «X Factor», στα 15 της, ανέκτησε το Καμίλα. «Με ρώτησαν αν ήθελα ένα καλλιτεχνικό όνομα και είπα το Καμίλα επειδή μισούσα το όνομά μου. Μισούσα την Κάρλα. Αυτό ήταν σαν αναγέννηση για εμένα. Επρεπε να δημιουργήσω ξανά τον εαυτό μου. Ημουν η Καμίλα και ξαφνικά δεν χρειαζόταν να είμαι το ντροπαλό κορίτσι της σχολικής τάξης» έχει δηλώσει σχετικά.

Μέσα στο τάλεντ σόου σχηματίστηκε το girl γκρουπ Fifth Harmony, στο οποίο έγινε μέλος. Ωστόσο, ενώ ήταν ακόμη στο γκρουπ, η Καμπέγιο άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα ως σόλο καλλιτέχνιδα, κυκλοφορώντας τα κομμάτια «I Know What You Did Last Summer» και «Bad Things». Μετά την αποχώρησή της από το γκρουπ το 2016, κυκλοφόρησε μερικά ακόμα κομμάτια, όπως το «Hey Ma» και το πρώτο σόλο σινγκλ της «Crying in the Club».

Το 2018 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της «Camila», το οποίο σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και συγκέντρωσε καλές κριτικές, με τα κομμάτια «Havana» και «Never Be the Same» να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των charts σε πολλές χώρες. Εναν χρόνο μετά, η Καμπέγιο κατάφερε να κερδίσει ξανά τις εντυπώσεις με το κομμάτι «Señorita», για το οποίο συνεργάστηκε με τον Σον Μέντες. Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, «Romance» (2019), πέτυχε επίσης μεγάλη εμπορική επιτυχία και καθιέρωσε την Καμπέγιο ως μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες νέες pop stars.

Μάλιστα, η Καμπέγιο δεν δίστασε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην υποκριτική, πρωταγωνιστώντας στην ταινία μιούζικαλ «Cinderella», η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Για την ομορφιά

«Νομίζω ότι από τη στιγμή που απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση και ελευθερία, δίνω λιγότερη σημασία στην ομορφιά. Νιώθω ότι είναι απλώς μαλλιά και μακιγιάζ. Επομένως το σώμα και το πρόσωπό σου είναι απλώς ένας καμβάς που σου επιτρέπει να ανακαλύψεις και να πειραματιστείς με διαφορετικά πράγματα».

Για την περιποίηση του δέρματός της

«Κάνω απολέπιση σε καθημερινή βάση γιατί λόγω δουλειάς και shows χρησιμοποιώ πολύ μακιγιάζ και το δέρμα μου μαζεύει ιδρώτα και ρύπους από τα ταξίδια που κάνω. Επομένως, πρέπει να το καθαρίζω βαθιά. Μετά την απολέπιση, εφαρμόζω μια ενυδατική με μέλι και μερικές φορές κάνω μάσκες ενυδάτωσης ή μάσκες αργίλου».

Για το μακιγιάζ

«Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του μακιγιάζ που φοράω όταν δεν δουλεύω και του μακιγιάζ που μου κάνουν όταν δουλεύω. Οταν δεν δουλεύω, συνήθως απλώς φοράω ενυδατική κρέμα με χρώμα, μάσκαρα και lip gloss».

Για τη φροντίδα των μαλλιών της

View this post on Instagram

A post shared by camila (@camila_cabello)

«Στην πραγματικότητα έχω ίσια μαλλιά, αλλά πάντα ήθελα μπούκλες. Ετσι, έκανα περμανάντ και τονώθηκε σημαντικά η αυτοπεποίθησή μου. Πλέον απλώς λούζω τα μαλλιά μου, τα ενυδατώνω, εφαρμόζω ένα βάλσαμο για μπούκλες και τα αφήνω να στεγνώσουν φυσικά. Ποτέ δεν χρησιμοποιώ καυτά εργαλεία styling».

Οι συμβουλές της για λαμπερό δέρμα

«Φροντίστε το δέρμα σας, βεβαιωθείτε ότι πίνετε πολύ νερό και πάντα να αφαιρείτε το μακιγιάζ προτού πέσετε για ύπνο, όσο κουρασμένες κι αν είστε».

Η αγαπημένη της DIY συνταγή ομορφιάς

«Με τη μαμά μου συνηθίζουμε να απλώνουμε στο πρόσωπό μας ασπράδι αβγού, ώστε να μειώσουμε την εμφάνιση των πόρων».

Η πρακτική που τη χαλαρώνει

«Ο διαλογισμός έχει αλλάξει τη ζωή μου και με έχει βοηθήσει σημαντικά να καταπολεμήσω το άγχος. Σε αγχωτικές περιόδους, κάνω πολλές φορές μέσα στην ημέρα διαλογισμό, ώστε να διαχειριστώ τα έντονα συναισθήματα, όπως το στρες. Με κάνει να νιώθω καλύτερος άνθρωπος».

Για τη σχέση με το σώμα της

View this post on Instagram

A post shared by camila (@camila_cabello)

«Οταν άγνωστοι κριτικάρουν το πώς δείχνει το σώμα μου σε μια φωτογραφία, προσπαθώ να θυμίζω στον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να είμαι σε πόλεμο με το ίδιο μου το σώμα. Είμαι ευγνώμων για αυτό το σώμα που μου επιτρέπει να κάνω ό,τι χρειάζομαι. Είμαστε αληθινές γυναίκες, με καμπύλες και κυτταρίτιδα και ραγάδες και λίπος, ας το γιορτάσουμε!»

Για τη σημασία του digital detox

«Συνήθως όταν κάνω διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επειδή χρειάζομαι λίγο χώρο ή χρόνο μακριά από αυτά. Νομίζω ότι είναι υγιές να γνωρίζεις πότε χρειάζεσαι χρόνο για τον εαυτό σου. Το να μάθω να ακούω τι χρειάζεται το σώμα και το μυαλό μου είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έχω πάρει. Οταν αισθάνομαι συναισθηματικά φορτισμένη ή σε υπερδιέγερση, καταλαβαίνω ότι πρέπει να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να κατεβάσει ρυθμούς».

Τι συμβουλή θα έδινε στον νεότερο εαυτό της

«Θα μου έλεγα να παίρνω τα πράγματα λιγότερο σοβαρά. Κανένας δεν σκέφτεται για εσένα όσο νομίζεις, κανένας δεν σου δίνει τόση προσοχή όση νομίζεις, κανένας δεν σε κρίνει όσο νομίζεις. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του έγνοιες και αυτή είναι η δική σου ζωή. Μπορείς να φορέσεις ό,τι θέλεις, να πας όπου θες και γενικά να δεις τη ζωή πιο χαλαρά».

Για την πορεία της

View this post on Instagram

A post shared by camila (@camila_cabello)

«Είμαι πολύ υπερήφανη για την καταγωγή μου, την κουλτούρα μου και όσα έχει καταφέρει η οικογένειά μου. Εχω μοιραστεί την ιστορία μου, ελπίζοντας ότι άλλοι άνθρωποι με παρόμοια βιώματα με τα δικά μου δεν θα νιώθουν μόνοι».