Ακόμα μια δύσκολη ημέρα έχει φτάσει στο τέλος της και όπως είναι λογικό, δεν βλέπετε την ώρα για να χαλαρώσετε και να αποκοιμηθείτε για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Αυτό όμως, που θα φάτε πριν τον ύπνο μπορεί να επηρεάσει τόσο την ποιότητά του όσο και την πέψη σας.

Εάν δεν χωνέψετε το φαγητό σας πριν πάτε για ύπνο, τότε είναι πολύ πιθανό το σώμα σας να ξοδεύει πολύτιμο χρόνο στην πέψη και όχι στην ξεκούραση. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους, επισημαίνει η διατροφολόγος  Tracy Lockwood Beckerman, σημειώνοντας ότι εξαρτάται επίσης από το πόσο ευαίσθητο είναι το σώμα σας.

Η ίδια είναι κατά της επεξεργασμένης ζάχαρης αλλά και των υδατανθράκων πριν τον ύπνο γιατί μπορεί να συμβάλλουν στην κακή πέψη και τον άστατο ύπνο.

Το γλυκό σνακ για πριν τον ύπνο

Μερικές φορές το στρες της ημέρας και η «πεσμένη» διάθεση μπορεί να εντείνει την λαχτάρα μας για comfort foods, γλυκά ή αλμυρά. Στην περίπτωση που είστε του γλυκού, η διατροφολόγος προτείνει μπανάνα με φυστικοβούτυρο.

Αυτά τα συστατικά όχι μόνο κάνουν έναν γευστικό συνδυασμό αλλά είναι και θρεπτικά. «Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους μυς σας να χαλαρώσουν», εξηγεί η Tracy Lockwood Beckerman.

Το φυστικοβούτυρο από την άλλη περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλο και είναι πρόδρομος της μελατονίνης. Όταν καταναλώνονται μαζί, οι υδατάνθρακες από την μπανάνα μπορούν να κάνουν την τρυπτοφάνη πιο διαθέσιμη στον εγκέφαλο, βοηθώντας σας να αποκοιμηθείτε.

Ακολουθήστε το στο Google News