Ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο δοκίμαζαν την ανθεκτικότητα των μαλλιών σας όλο το καλοκαίρι και τώρα ήρθε η σειρά του φθινοπώρου να τα ταλαιπωρήσει. Η υγρασία και ο αέρας αυτήν την εποχή αφήνουν τα μαλλιά σας φριζαρισμένα, αφυδατωμένα και όσο κι αν εσείς τα πιάνετε κότσους, η κατάσταση παραμένει η ίδια. Αυτό λοιπόν που χρειάζεστε είνα ένα λάδι μαλλιών που θα ενυδατώσει σε βάθος την τρίχα σας και θα αφήσει τα μαλλιά σας λαμπερά.

Ακόμη κι αν έχετε ήδη ένα λάδι μαλλιών στο beauty οπλοστάσιό σας, βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε σωστά, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της τρίχας σας.

4 tips για να χρησιμοποιήσετε σωστά το λάδι μαλλιών

#1 Για προστασία από τα θερμά εργαλεία styling

Για εντατική θρέψη, πειθαρχία από το φριζάρισμα, έξτρα λάμψη και προστασία από την αστική ρύπανση, απλώστε το λάδι σε λουσμένα και ήδη σκουπισμένα μαλλιά.

Μάλιστα, αν μπλέκονται εύκολα και κάνουν κόμπους, το λάδι θα βοηθήσει στο ευκολότερο ξεμπέρδεμα και παράλληλα θα τα θωρακίσει ενάντια στο θερμό styling.

#2 Για ενυδάτωση

Κάθε μέρα πριν από το χτένισμα, ρίξτε λάδι στις παλάμες σας, τρίψτε τις μεταξύ τους και απλώστε από το σημείο της τρίχας που παρουσιάζει ξηρότητα ή φριζάρισμα ως τις άκρες. Αυτή η διαδικασία μεταμορφώνει την υφή των μαλλιών χαρίζοντας έξτρα προστασία, απαλότητα και λείανση.

#3 Ως θεραπεία

Απλώστε μια μικρή ποσότητα κατά μήκος των μαλλιών και ιδιαίτερα στις άκρες. Τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα και περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα, μέχρι να διεισδύσει το έλαιο στην τρίχα. Έπειτα λουστείτε ως συνήθως, βάζοντας conditioner και μάσκα.

Η διαδικασία αυτή θα κάνει τα μαλλιά σας πιο ευκολοχτένιστα και πιο απαλά από ποτέ. Επιπλέον, προστατεύει και παρατείνει το χρώμα τους από το λούσιμο, σε περίπτωση που είναι βαμμένα.

#4 Μετά το styling

Εφαρμόστε λάδι σε βρεγμένα μαλλιά (ποσότητα ανάλογη με το μήκος και τον βαθμό της ταλαιπωρίας τους) και συνεχίστε με το styling. Αφού το ολοκληρώσετε, απλώστε ελάχιστη ποσότητα σε στεγνά μαλλιά για απαράμιλλη λάμψη.