Συγκεντρώσαμε τις σπουδαιότερες τάσεις της σεζόν φέρνοντάς τες στα μέτρα μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα κομψό λουκ, κατάλληλο για κάθε περίσταση.

1. Cat eyes

Eνα από τα πιο κλασικά λουκ που αναβιώνει ανά τις δεκαετίες. Μια εικόνα βγαλμένη από τα 60s που δεν έχασε ποτέ την αίγλη της είναι τα cat eyes. Ωστόσο η γραμμή που προτείνεται εφέτος είναι πιο μακριά και πιο παχιά.

Tips:

* Καλύψτε τις ατέλειες κάτω από τα μάτια με κονσίλερ.
* Σχεδιάστε τις γραμμές είτε με υγρό eyeliner είτε με μαλακό μαύρο μολύβι.
* Κάντε το βλέμμα σας να δείχνει ακόμα πιο μεγάλο απλώνοντας πλούσιες στρώσεις μάσκαρα.
* Τοποθετήστε ένα γήινο διακριτικό ρουζ στα μάγουλα για να συμπληρώσει αρμονικά το αποτέλεσμα και ολοκληρώστε αφήνοντας τα χείλη ουδέτερα.
* Ενας ακόμα αλάνθαστος συνδυασμός είναι το μαύρο cat eye με κόκκινα χείλη, το μακιγιάζ που καθιέρωσαν οι ντίβες του Χόλιγουντ στα 50s, όπως η Σοφία Λόρεν.

2. Εντονες βλεφαρίδες

Μία από τις επικρατέστερες τάσεις είναι οι φυσικές, πλούσιες βλεφαρίδες που ανοίγουν το βλέμμα. Για να τις αναδείξουμε, δίνουμε έμφαση στη φρέσκια καθαρή επιδερμίδα και στις σκιές σε ουδέτερες αποχρώσεις.

Tips:

* Επιλέξτε μια μάσκαρα που τις ανασηκώνει μία προς μία, δίνει μήκος και διαχωρίζει.
* Ξεκινήστε από τη ρίζα τους και εφαρμόστε την απαλά με ζιγκ-ζαγκ κινήσεις μέχρι τις άκρες τους.
* «Χτίστε» το αποτέλεσμα εφαρμόζοντας όσες στρώσεις θέλετε για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
* Για ακόμα πιο έντονο λουκ, απλώστε πρώτα ένα primer που θα τις «αγκαλιάσει» διπλασιάζοντας τον όγκο τους. Αφού στεγνώσει, προχωράτε στην εφαρμογή της μάσκαρα.

3. Χείλη από φρούτα του δάσους

Οι αποχρώσεις του βατόμουρου, της φράουλας, του κερασιού, του δαμάσκηνου επανήλθαν στη μόδα και κάνουν το χαμόγελό μας να φαίνεται πιο φωτεινό. Το μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι ότι ταιριάζουν και στις ανοιχτόχρωμες και στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Tips:

* Σε περίπτωση που επιλέξετε να τονίσετε τα χείλη σας, το υπόλοιπο μακιγιάζ πρέπει να είναι διακριτικό.
* Για να φαίνονται πιο σαρκώδη, απλώστε διάφανο γκλος στο κέντρο του κάτω χείλους, στο σημείο δηλαδή που αντανακλάται περισσότερο το φως.
* Για ένα βελούδινο φινίρισμα που θα διαρκέσει αρκετή ώρα χωρίς πολλά ρετούς, τοποθετήστε ένα λεπτό χαρτομάντιλο στα χείλη και περάστε μια διάφανη πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο.
* Το περίγραμμα με μολύβι δεν είναι απαραίτητο. Σε περίπτωση που θέλετε να μεγαλώσετε ή να διορθώσετε το σχήμα των χειλιών σας τότε επιλέξτε κάποιο που έχει την ίδια απόχρωση με το κραγιόν, προκειμένου να αποφύγετε τη διχρωμία.

4. Εντονο βλέμμα & Graphic liner

Αν το 60s λουκ δεν είναι κάτι που θα υιοθετούσατε, υπάρχει η glam τάση με έντονες χρωματιστές σκιές και μολύβια που κάνουν το βλέμμα πιο λαμπερό και παιχνιδιάρικο.

Tips:

* Κάντε μία γραμμή κατά μήκος της επάνω και της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων με ένα μπλε μεταλλικό μολύβι. Στη συνέχεια κάντε color blocking με μια ροδακινί ή ροζ μεταλλική σκιά.
* Μια άλλη, πιο διακριτική εκδοχή για έντονο βλέμμα είναι να τοποθετήσετε το χρωματιστό μολύβι μόνο στην κόγχη των ματιών σβήνοντάς την απαλά.
* Για να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια, απλώστε στην εξωτερική γωνία τους μια γήινη σκιά και τραβήξτε την προς την άκρη των φρυδιών κάνοντας καλό blending. Τέλος, αφήστε το κινητό βλέφαρο σε nude τόνους.
* Συνδυάστε το λουκ με ένα διακριτικό contouring στα μήλα, ένα φυσικής απόχρωσης κραγιόν και τοποθετήστε highlighter στο άνω περίγραμμα των χειλιών.

5. Luminous skin

Η φρέσκια επιδερμίδα με γυαλάδες είναι και εφέτος μία από τις κορυφαίες τάσεις μακιγιάζ σύμφωνα με τις διεθνείς πασαρέλες. Το αποτέλεσμα μοιάζει τελείως φυσικό, σαν να μην έχουμε βαφτεί καθόλου.

Tips:

* Κατ’ αρχάς προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία του μακιγιάζ, κάντε μια ελαφριά απολέπιση, για να βελτιώσετε την υφή της επιδερμίδας και να διεγείρετε τη μικροκυκλοφορία. Ετσι θα γίνει αμέσως πιο φωτεινή και λεία, επιτρέποντας την καλύτερη εφαρμογή του μέικ απ.
* Απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.
* Εφαρμόστε ένα μέικ απ με ειδικές χρωστικές ουσίες που διαχέουν το φως στην επιδερμίδα. Μια άλλη λύση είναι οι ενυδατικές κρέμες με χρώμα, που χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα και κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται υγιής και λαμπερή.
* Για έξτρα λάμψη, τονίστε στρατηγικά σημεία του προσώπου που αντανακλούν το φως (μέτωπο, μύτη, μήλα), με μια ιριδίζουσα πούδρα.

6. Φυσικά φρύδια

Τα τελευταία χρόνια οι κανόνες του μακιγιάζ επιτάσσουν πλούσια καλοσχηματισμένα φρύδια, με ανοδική φορά, όπως της Kaia Gerber. Είναι το εφέ που χαρίζει το brow lamination, το οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε με τη βοήθεια του μακιγιάζ. Το ζητούμενο πάντα είναι να φαίνονται όσο πιο φυσικά γίνεται.

Tips:

* Αν έχετε αραιά φρύδια, επιλέξτε μια απόχρωση σκιάς ή μολυβιού έναν τόνο πιο ανοιχτή από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, και με κοφτές ανοδικές κινήσεις σχεδιάστε μικρές γραμμές σαν τρίχες για να γεμίσετε τα κενά όπου χρειάζεται.
* Στη συνέχεια τα βουρτσίζετε προς τα επάνω με μια διάφανη μάσκαρα.
* Ενας ακόμα τρόπος για να τα διορθώσετε και να τα σταθεροποιήσετε είναι το διάφανο σαπούνι, τεχνική που εφαρμόζουν διάφοροι επαγγελματίες μακιγέρ: Βρέξτε με νερό ένα καθαρό βουρτσάκι για φρύδια και τρίψτε το απαλά στο σαπούνι. Επειτα, χτενίστε τα  προς τη φυσική φορά της τρίχας και προς τα επάνω, ώστε να φαίνονται πιο πλούσια.